3 voordelen van een aluminium terrasoverkapping

Tijdens de zomer is er niets leuker dan buiten op je terras zitten en genieten van het goede weer. Helaas gooit de regen soms roet in het eten. Net daarom plaatsen zoveel mensen een aluminium terrasoverkapping. Die biedt 3 voordelen:

1. Langer buiten genieten

Op een onoverdekt terras is het gezellig vertoeven, zolang de zon schijnt. Wanneer het begint te regenen, moet je al gauw naar binnen vluchten. Met een aluminium terrasoverkapping of pergola ben je beschermd tegen het slechte weer. Je kan rustig buiten blijven en genieten van je tuin.

Zelfs op een frisse lente- of herfstdag is je overdekt terras de perfecte plek om te ontspannen. Zeker wanneer je dit combineert met een terrasstraler op gas of elektriciteit. Met oprolbare screens aan de zijkanten blijft de warmte behouden. Of investeer in verplaatsbare glazen panelen. Zo tover je jouw pergola om in een echte veranda.

2. Minder onderhoud

Na de winter zit er altijd een groene aanslag op de terrastegels. Mos en ander vuil zet zich door neerslag vast. Mooi is dat niet. Gelukkig maak je alles makkelijk schoon met een schuurborstel en wat ecologische zeep.

Verspil je hier liever geen tijd aan? Dan is een aluminium terrasoverkapping ideaal. Omdat de stenen droog blijven, nemen ze ook minder vuil op. Zo’n pergola is dus ook onderhoudsvriendelijk.

Dat is trouwens ook een voordeel van aluminium ten opzichte van hout. Een houten overkapping moet je regelmatig opschuren en schilderen. Bij aluminium hoeft dat niet.

3. Architecturale meerwaarde

Een terrasoverkapping in aluminium kan ook een meerwaarde zijn voor de architectuur van de woning. Zeker wanneer je kiest voor contrast: een vintage steellook design op een eigentijdse achtergevel, bijvoorbeeld.

En dan hebben we het nog niet over de verkoopwaarde gehad. Een woning met een terrasoverkapping is altijd meer waard dan eentje zonder. Deze investeren kan je dus vroeg of laat recupereren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.