9 Meubelen en Accessoires voor de Perfecte Speelkamer

Een speelkamer moet plezier en creativiteit uitstralen. Saaie meubelen zijn hier dus niet op hun plaats. Gelukkig zijn er een heleboel kleurrijke bureau’s, kasten, stoelen en decoratiestukken te vinden die perfect zijn voor een speelkamer. Enkele voorbeelden:

1. Steenkussens: Nee, dit zijn geen gigantische keien. Het zijn eigenlijk superzachte kussens in de vorm van stenen. Gebruik ze om verstoppertje in te spelen, een middagdutje in te doen of een kussengevecht te houden, de mogelijkheden zijn eindeloos!

steenkussens

2. Indoor tent: Cowboys en Indianen is een van de favoriete spelletjes van vele kinderen. Daarom mogen deze indoor tipi’s niet in een speelkamer ontbreken. Ze kosten zo’n 130 euro en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

indoor tent speelkamer

3. Rubik’s Cube tafel: deze hippe Rubik’s Cube tafel geeft wat extra kleur aan de speelkamer. Ze is perfect om knuffels of speelgoed in op te bergen.

rubik cube tafel

4. Krijtmuur: Nog iets dat niet mag ontbreken in een speelkamer: een grote krijtmuur. Zo kunnen kinderen zelf de kamer versieren met tekeningen. Bovendien is zo’n krijtmuur erg eenvoudig te maken en helemaal niet duur. Al wat je nodig hebt is bordverf.

krijtmuur met bordverf voor speelkamer

5. Hangmat: Wie zegt dat een hangmat enkel in de tuin gebruikt kan worden? Ook voor een kinderkamer is een hangmat een leuk idee.

indoor hangmat

6. Puzzeltapijt: Als extra ‘veiligheidsmaatregel’ is het een goed idee om een tapijt onder de hangmat te leggen. En wat is er leuker dan dit puzzeltapijt? Je kan zelf de verschillende stukken uit elkaar halen en een nieuwe vorm maken.

puzzeltapijt voor in de speelkamer

7. Hamburger zitzak: Krijg jij ook honger van deze hippe zitzak? Ik alvast wel. Maar daarom is hij niet minder geschikt voor een speelkamer.

hamburger zitzak

8. Boomhut: Deze boomhut herken je misschien nog van ons artikel over Lifetime kinderkamers. Er zijn nog een heleboel andere ontwerpen verkrijgbaar, zoals een kasteel of prinsessenbed. Met deze creatieve bedden kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten.

lifetime kinderkamer boomhut

9. Ballonlampen: Uiteraard is een speelkamer niet compleet zonder verlichting. En er is geen leukere verlichting dan deze ballonvormige hanglampen. Via het koordje kan je ze aan- of uitdoen.

ballonlampen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.