Kerstinspiratie van Sostrene Grene
Previous
RANDOM
Tuintrends voor 2016
Next

5 Tips om van je zolder een slaapkamer te maken

by kevin on december 18, 2015
interieur

Veel mensen gebruiken de zolder om hun rommel en spullen die niet vaak gebruikt worden op te slaan. Eigenlijk is dit onwijs zonde want de zolder is een van de mooiste ruimtes van je huis. Op zolder heb je ook veel ruimte en daarom is het een ideale plek om te slapen.

Lees snel verder om te ontdekken hoe je je saaie zolder om kunt toveren in een prachtige slaapkamer.

Tip 1: voldoende licht

Zorg dat de slaapkamer goed verlicht wordt door middel van ramen. Licht zorgt namelijk voor extra ruimtegevoel, waardoor de zolder minder claustrofobisch aanvoelt.. Daarnaast komt er door het licht ook warmte binnen. Met goede isolatie (zie onze volgende tip) blijft deze warmte binnen.

licht op zolder dakramen

Tip 2: zorg voor een aangename temperatuur

Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je ligt te rillen in bed van de kou op je nieuwe zolderkamer. Door middel van dakisolatie  voorkom je probleem. Voor barkoude wintermaanden is een extra verwarmingstoestel, eventueel op elektriciteit, een aanrader.

slaapkamer op zolder

Tip 3: fleur de authentieke balken op

Op de meeste zolders zijn de authentieke balken nog aanwezig. Laat deze in hun waarde want het zijn de draagpilaren van je dak. Gebruik wel een beetje lak of verf om ze een mooie glans te geven. Je kan de draagbalk ook functioneel gebruiken en er bijvoorbeeld een kapstok van maken.

balken op zolder

Tip 4: gebruik lichte kleuren

Je wordt fitter wakker als je in een omgeving met lichte kleuren slaapt. Zorg dus voor een inrichting met lichte kleuren. Dit zorgt er ook voor dat de zolderkamer optisch wordt vergroot, zoals je ook bij onze eerste tip al kon lezen.

zolderkamer

Tip 5: een badkamer op zolder

Als je een zolder bezit met veel ruimte is het een hele goede tip om naast je slaapkamer ook een badkamer op zolder te maken. Zie je het al voor je? In een paar stappen van je bed onder de douche. Zo hoef je niet steeds naar beneden te gaan.

badkamer op zolder

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »