Glas in Lood: Klassiek en Modern Tegelijk

Glas in lood ouderwets? Nee hoor, dankzij de vele mogelijkheden van dit glazen ambacht passen glas in lood ramen ook perfect in moderne woningen. Het ontwerpen van eigen glas in lood creaties is niet moeilijk en geeft je woning een unieke en persoonlijke twist. Zo breng je meer kleur aan je woning wat goed te combineren is met de moderne inrichtingen anno nu.

glas in lood ramen badkamer

Glas in lood is een raam dat bestaat uit verschillende onderdelen. Losse glasplaten worden bij elkaar gehouden door middel van loodlijsten en vormen zo één geheel. Het meest bekende voorbeeld waar glas in lood ramen mee geassocieerd worden zijn de grote sierlijke ramen in kerken. Tegenwoordig zijn ze steeds vaker te zien in moderne woningen. Glas in lood ramen kenmerken zich door de creatieve, kunstzinnige uitvoeringen met oog voor detail. Deze karakteristieke ramen zorgen voor een kleurrijke lichtinval en geven je woning een authentieke uitstraling.

Deze hippe ramen zijn tegenwoordig in verschillende ruimtes binnen de woning terug te vinden. Zo worden niet alleen de ramen en deuren binnen de woonkamer voorzien van glas in lood maar is de badkamer een populaire ruimte geworden waar deze ramen voorkomen. Badkamers hebben vaak een strakke, steriele uitstraling met weinig kleur en creativiteit. Glas in lood ramen bieden daarom uitkomst om je badkamer net even iets unieks te geven. Daarnaast zorgt het voor extra privacy aangezien er van buitenaf niet door het glas heen gekeken kan worden.

gekleurde ramen

De één koopt kant en klare glas in lood ramen, voor de ander is het een hobby ze zelf te ontwerpen. Het zelf creëren van glas in lood ramen is goed mogelijk. Toch vergt dit enige oefening, maar zoals met alles zal je merken dat je snel vooruitgang boekt. Het mooie deze techniek is dat het helemaal naar eigen stijl te ontwerpen is. Zodra je tevreden bent over het ontwerp laat je het glas produceren. Dit kun je laten doen bij de meeste glasleveranciers in jouw regio. Laat je fantasie de vrije loop en geef je woning een unieke uitstraling met glas in lood ramen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.