Waarom Je Best Neutrale Kleuren Gebruikt

Heel wat mensen hebben schrik om neutrale kleuren te gebruiken. Ze denken dat hun interieur dan ‘saai’ wordt. Ze kiezen dan maar voor een combinatie van allerlei opvallende tinten, die dikwijls niet bij elkaar passen. Neutrale kleuren zijn nochtans niet zo’n slecht idee. Ze hebben immers een heleboel voordelen.

Texturen vallen beter op

Interieurontwerpers weten als geen ander dat een interieur pas echt interessant wordt als er verschillende materialen gebruikt worden. Er is keuze uit hout, stof, steen, leder, metaal, enz. Neutrale kleuren zorgen ervoor dat deze texturen beter opvallen.

Wanneer je muren bijvoorbeeld in een opvallende oranje kleur geschilderd zijn, trekken ze alle aandacht naar zich toe. De subtiele texturen komen dan niet meer tot hun recht. Ze verdwijnen in het niets.

neutraal interieur

Scandinavisch interieurdesign is erg hard gebaseerd op het gebruik van neutrale kleuren in combinatie met verschillende texturen. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande foto. Je zal meteen diverse materialen ontdekken.

neutrale tinten

Het gaat jaren mee

Accentmuren zijn misschien leuk, maar de kans is groot dat je de kleur na enkele jaren beu bent. Dit probleem heb je niet met neutrale kleuren. Een eenvoudig kleurenschema gaat nooit uit de mode. Dat is ook de redenen waarom heel wat house flippers (iemand die huizen koopt, verbouwt en opnieuw verkoopt) voor neutrale tinten kiezen – ze spreken namelijk iedereen aan.

neutrale kleuren

Wil je toch wat kleur aan je interieur geven? Gebruik dan decoratiestukken. Je kan ze makkelijk vervangen en aanpassen aan bepaalde perioden.

Het werkt in elk interieur

Klassiek, modern of een mix van stijlen … neutrale kleuren werken in elk interieur. Je kan er alle kanten mee uit. Bovendien komen dankzij deze subtiele tinten de meubelen extra tot hun recht.

neutrals

Maar er is nog een extra voordeel. Deze lichte kleuren zorgen voor een optische vergroten. De kamer zal er dus ruimer uitzien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.