Waar moet je op letten bij de aankoop van laminaat?

Laminaat is de meest gekozen vloerbedekking. Het is onderhoudsvriendelijk, relatief goedkoop en verkrijgbaar in alle soorten en kleuren. De keuzes zijn eindeloos, en dat maakt het soms moeilijk om de juiste variant te vinden voor jouw huis. Yourfloor.be heeft hieronder enkele nuttige tips op een rij gezet om deze keuze te vergemakkelijken.

Helderheid van de ruimte

De helderheid van de ruimte is één van de belangrijkste factoren bij het kiezen van het perfecte laminaat.

Als je een kamer hebt met weinig zonlicht kies je best voor een lichtere laminaat, die kan ervoor zorgen dat je kamer groter toont. Indien je een kamer hebt die licht is en veel zonlicht krijgt, kan je ervoor kiezen om deze kamer wat warmer en donkerder te maken door een donkerdere laminaat te leggen.

Je moet wel altijd rekening houden met de andere meubels en de muren van de kamer. Want als die al donker zijn, leg je best geen donker laminaat. Dat is immers teveel van het goede. Dit geldt ook voor een ruimte met weinig licht. Te veel lichte kleuren zijn niet mee. Elke ruimte heeft immers contrast nodig.

In welke ruimte wordt de laminaat gelegd?

Een laminaatvloer kan in elke ruimte of kamer worden gelegd. Er zijn veel verschillende soorten laminaat; de keuze hangt af van het gebruik en het soort ruimte.

Er bestaan namelijk verschillende kwaliteitsklassen in het laminaat. Als je laminaat in de berging wil, dan hoeft het niet perse een laminaat te zijn van een hoge klasse want je wandelt er niet veel over. Maar als je een laminaat in je hal of keuken legt, kies je best één van een hogere klasse. Deze vloeren zijn sterker. Ze zijn veel minder gevoelig voor slijtage.

De oppervlakte van de ruimte

De oppervlakte is één van de belangrijkste factoren bij het kiezen van je laminaat. Vooral voor de kleur. Je kan ervoor zorgen dat een kleine ruimte groter wordt door een lichte kleur te gebruiken. Een donkere kleur maakt een grotere ruimte warmer en kleiner.

Je kan laminaat ook op verschillende manieren leggen. Wanneer je een nauwe ruimte hebt, leg je het laminaat best in een horizontale richting. Zo lijkt de ruimte breder. In een kamer die korter is, leg je het laminaat in gelijk met de langste muur. Dit zorgt ervoor dat de kamer langer lijkt dan ze werkelijk is.

Zorg voor rust

Bij het kiezen van een kleur is het verstandig deze af te stemmen op het interieur. Als er zowel een vloer met een print als meubels met verschillende prints en kleuren in een ruimte zijn, kan dit te druk overkomen. Wil je de meubelen in de verf zetten? Kies dan voor een vloer met één neutrale kleur, zodat de aandacht naar je meubilair gaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.