De ideale wanddecoratie kiezen voor in huis

Wandecoratie is de manier om je muren te betrekken bij de rest van het interieur. Een saaie muur kan je met elke denkbare decoratie opleuken, maar het is tegelijk ook een uitgesproken kans om je woning iets persoonlijks te geven. Dat kan eenvoudig met een eigengemaakte foto ’s en zo je eigen persoonlijke wanddecoratie te creëren.

Maar welke materiaal past bij jouw woonstijl en hoe groot wil je de wanddecoratie eigenlijk hebben? Hieronder helpen we je graag op weg met enkele tips, zodat jij de beste keuze maakt voor je mooiste foto’s.


Natuurlijk materiaal voor een levendige uitstraling

Heb je een stoer interieur of wil je de natuur wat meer in huis halen, dan zijn canvasdoeken en hout een aanrader. Met hout geef je jouw interieur een levendig en robuust accent. Canvas is een wat gladder materiaal waarop je foto’s haast tot leven lijken te komen. Heb je een foto van een ietwat mindere kwaliteit, die je toch heel graag aan de muur zou willen zien hangen, dan is hout een goede keuze. Het reliëf van dit natuurlijke materiaal zorgt ervoor dat kleine afwijkingen niet op vallen. Maar gaat het een foto met te weinig pixels dan zal de foto ook op hout niet tot zijn recht komen. Materialen zoals canvas en hout passen goed in ieder interieur. In het bijzonder in een kamer met een industriële of bohemian uitstraling.

Foto met veel contrast en heldere kleuren

Ben je in het trotste bezit van een sprekende foto met contrasterende kleuren? Dan zal deze niet op je wand misstaan. Zeker niet wanneer je kiest om je foto af te drukken op acrylglas, aluminium of forex. Op deze materialen komen sprekende kleuren en vormen het best tot hun recht. Ieder detail op je foto zal te zien zijn, wat een indrukwekkend effect kan geven. Dit effect zie je vooral goed terug op foto’s vol bloemen, een stadspanorama of zonsondergang.

De afmetingen

Naast de materiaalkeuze is het ook belangrijk om de juiste afmetingen te selecteren. Het formaat is bepalend voor het effect dat je wil creëren. Wil je dat je foto een echte blikvanger wordt of slechts een klein detail tussen andere decoraties? Hou in elk geval rekening met de vorm van je foto. Gaat het om een vierkante foto, of is de foto juist langwerpig, rechthoekig? Neem dit altijd mee in je afwegingen. Een horizontale wanddecoratie is het mooiste wanneer je een langwerpige foto af wilt drukken.

Daarnaast is de plek waar je de foto wilt gaan hangen van belang. Komt de wanddecoratie boven je salon te hangen? Dan krijg je het mooiste effect wanneer de foto net wat kleiner uitpakt als de lengte van je zetel. Hang de wanddecoratie bij voorkeur in het midden, op die manier creëer je een eenheid. Zeker wanneer je voor een foto gaat waarin de kleur(en) van de salon terugkomen.

Maak een fotocollage

Heb je een ruim aanbod aan mooie foto’s die wat jouw betreft in aanmerking komen voor een eervol plekje op de muur? Dan is een collage een leuke optie. Het is het handigste om hiervoor één enkel onderwerp te kiezen. Maak eens een fraaie combinatie met je mooiste vakantiefoto’s, de babyfoto’s van je zoon of dochter, of bijvoorbeeld een bruiloft. Je kan ervoor kiezen om alle foto’s op een groot formaat af te drukken. Een andere mogelijkheid, waarmee je een speels effect bereikt, is om meerdere foto’s dichtbij elkaar te hangen op diverse canvassen. Zo kan je jouw foto’s laten afdrukken in diverse vormen, zoals vierkanten, cirkels of hexagrammen. Hiermee maak je eenvoudig een leuke wanddecoratie met losse elementen die je eventueel zelfs van plek kan verwisselen of wanneer je weer toe bent aan wat nieuws om kan ruilen voor andere foto’s.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.