8 Wondermooie wijnrekken

Ben je iemand die graag wijn koopt en met plezier een flesje rood, wit of rosé opentrekt? Dan heb je waarschijnlijk een aardige wijncollectie in huis. Meestal bewaren we deze flessen in een kelder of berging. Maar je kan ook een meer prominente plaats kiezen. Want creatieve wijnrekken zijn een meerwaarde voor jouw interieur. Enkele mogelijkheden:

Creatieve wijnrekken

In onderstaande woning werd een langwerpig wijnrek in een muur verwerkt. Dat vraagt al tijdens de bouwfase enige voorbereiding, maar het resultaat mag gezien worden. De schuine planken geven het geheel een dynamisch karakter en zorgen dat alles netjes op zijn plaats blijft.

Wijnflessen hoeven niet altijd op planken te rusten. Je kan ze ook ‘ophangen’ met hun hals. Hier werden gaten in een houten balk geboord om wijnflessen in te steken. Weinig wijnrekken zijn zo creatief als dit voorbeeld.

Dit design wijnrek werd naadloos geïntegreerd in de keuken. Het contrast tussen het hout en de zwarte kastjes creëren extra diepte. Onderstaande foto is een mooi bewijs dat maatwerk vaak voor leuke oplossingen zorgt.

Doorgaans bestaan wijnrekken uit houten ‘hokjes’ om flessen in te plaatsen. Dit gezin zocht een creatievere oplossing. Zij bevestigden tientallen houten staven tegen de muur, waarbij de afstand tussen elke staaf net iets dunner is dan de dikte van een wijnfles. Leuk, hé?

Wijnliefhebbers zijn vaak ook designliefhebbers. Voor hen is er deze opbergnis. Het diepteverschil tussen beide wanden wordt opgevangen met een creatieve bewaarplaats voor wijn. Het indirecte licht zet deze blikvanger extra in de verf.

Klassieke planken hebben we reeds gezien. Houten spaken ook. Maar deze plustekens zijn iets nieuws. Met hun rechte vormen passen ze perfect in een moderne woon- of eetkamer.

Heb je veel rode wijn in huis? Dan heb je geen klein wijnrek nodig, maar een volledige wijnwand! In onderstaande woning werd de volledige berging ingepalmd door een zig-zag rek.

Het mooiste van een wijnfles is het label. Elke producent heeft een eigen ontwerpstijl. Het zou zonde zijn om dit design weg te stoppen. Je kan jouw wijncollectie dus ook als decoratie gebruiken door flessen in de ‘andere richting’ op te bergen.

 

2 replies on “8 Wondermooie wijnrekken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.