DIY: zelf een wespenval maken

Wespen veroorzaken in de zomermaanden geregeld overlast. Hoe dit komt? Omdat er in de zomer onvoldoende voedsel aanwezig is in hun nest. Ze gaan dan op zoek naar eten en komen voornamelijk op zoete geuren af.

Gelukkig kan je zelf deze insecten bestrijden. Je kan bijvoorbeeld in enkele minuten een wespenval maken met behulp van onderstaande instructies.

Benodigdheden

Dit heb je nodig:

  • Een lege plastic fles
  • Een schaar of een breekmes
  • Iets zoets, zoals siroop

Instructies

  1. Knip de fles in de breedte doormidden met een schaar of breekmes (opgelet voor je vingers).
  2. Plaats het bovenste deel van de fles nu ondersteboven in de onderkant. Druk de twee delen goed in elkaar. Gebruik eventueel secondelijm of tape als ze niet blijven zitten.
  3. Giet vervolgens iets zoets in de fles, zoals siroop.
  4. Zet de fles ergens in de tuin of je terras.
zelfgemaakte wespenval van plastic fles

Hoe werkt deze zelfgemaakte wespenval?

Eet je in de zomer geregeld iets zoet in de tuin? Dan is de kans groot dat er binnen de kortste keren een wesp in de buurt is. Ze worden aangetrokken door de geur.

In onze zelfgemaakte wespenval trekt de geur van siroop wespen aan. Ze gaan via de flessenhals binnen, maar eens ze de siroop bereiken kunnen ze er niet meer uit. Hierdoor sterven deze vervelende insecten binnen de kortste keren.

Wespennest verwijderen

Heb je de laatste tijd wel erg veel last van wespen? Onderzoek dan of er mogelijk een wespennest in jouw directe omgeving zit.

Een wespennest verwijder je best zo snel mogelijk. Hoe sneller je een nest verwijdert, des te kleiner de overlast. Deze klus laat je best over aan een specialist (de brandweer of een professionele wespenverdelger). Dan loop je zelf geen risico op steken en ben je zeker dat alles op de juiste manier wordt verwijderd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.