Poolhouse inspiratie om bij weg te dromen

Een grote tuin met een zwembad en poolhouse staat waarschijnlijk bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Helaas wordt dit voor slechts enkele onder ons realiteit. Maar niets houdt ons tegen om even weg te dromen bij onderstaande foto’s van luxe poolhouses.

exclusieve poolhouse in eik met rieten dak van royal oak buildings
Exclusieve poolhouse van Royal Oak Buildings in eikenhout

Exclusieve poolhouses zijn doorgaans maatwerk. Daarom vind je ze in zoveel verschillende stijlen. Bovenstaande gebouw van Royal Oak Buildings is bijvoorbeeld gemaakt in eikenhout, wat in combinatie met het rieten dak voor een landelijke uitstraling zorgt. Let ook op de buitendouche aan de rechterkant. Handig om je na het zwemmen het chloorwater even af te spoelen.

strakke poolhouse met terras bij zwembad
Strak design met een plat dak en houten gevelbekleding

Ben jij eerder fan van modern design? Ook dat kan. Deze poolhouse heeft een plat dak met een brede oversteek, wat niet alleen voor een strakke look zorgt, maar ook extra schaduw geeft. De gevel werd bekleed met houten latjes. Hiermee sluit deze moderne poolhouse beter aan bij de planten in de tuin.

moderne poolhouse met plat dak
Poolhouse met een bijkeuken en zithoek

Poolhouses hebben in de eerste plaats een praktische functie. Daarom bevatten ze meestal een zithoek en een klein keukentje om bijvoorbeeld cocktails te mixen of hapjes te maken. Daarnaast bestaan er ook exclusieve poolhouses met een complete wellnessruimte, incl. sauna en jacuzzi.

poolhouse zwart hout rieten dak
Het zwart gebrand hout (shou sugi ban) zorgt voor een mooi contrast

Qua materiaalgebruik zijn er doorgaans twee stromingen. In landelijke poolhouses kiest men uiteraard voor hout. Meestal is dat eikenhout, maar dit kan ook een andere soort zijn. Bij moderne bijgebouwen is aluminium een geliefd materiaal. Dat is sterk, onderhoudsvriendelijk en heeft een strakke uitstraling.

houten landelijke poolhouse
Poolhouse in de traditionele cottage stijl

Ook de dakafwerking verschilt. Op platte daken is EPDM de beste keuze. Poolhouses met een schuin dak worden op verschillende manieren afgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen, leien of riet. Elk materiaal heeft haar eigen voor- en nadelen. En een unieke look.

minimalistische poolhouse aluminium
Grote glaspartijen laten extra veel zonlicht binnen, wat voor een luchtig gevoel zorgt

De luxe poolhouses die je hier ziet zijn geen eenvoudige tuinhuisjes, maar exclusieve bijgebouwen op maat. Hun ontwerp is helemaal gepersonaliseerd. De afwerking bestaat uit premium materialen. Dat reflecteert zich in de kostprijs. Prijzen variëren, naargelang de grootte, inrichting en materiaalkeuze, tussen €85.000 en €150.000. En er zijn ongetwijfeld nog een heleboel poolhouses die flink wat meer kosten. Maar voor die investering krijg je natuurlijk wel een stijlvolle blikvanger in je tuin die een echte meerwaarde is voor je zwembad.

traditionele poolhouse

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.