3 Tips en tricks voor inbraakbeveiliging

De Engelsen hebben een mooi gezegde: ‘my home is my castle’. In je woning wil je jezelf altijd veilig voelen, ook als het donker is. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je krijgt immers steeds vaker berichten over brutale inbraken. Inbraakbeveiliging is dus geen overbodige luxe.

Er zijn een heleboel manieren om een woning te beveiligen tegen inbraken. In dit artikel geven we drie handige tips en tricks. Zo kan je elke nacht met een gerust hart het licht uitdoen en gaan slapen.

Tip 1: Buitenverlichting als effectief anti-inbraakmiddel

Buitenverlichting is een zeer effectief anti-inbraakmiddel. Geen enkele inbreker loopt graag in een goed verlichte tuin rond. Dat trekt immers de aandacht.

Bouwlampen zijn heel nuttig om ongewenste bezoekers in de spotlight te zetten. Ze stralen namelijk een fel, wit licht uit dat de volledige tuin oplicht. Dat is reden genoeg voor inbrekers om het op een lopen te zetten. Wil je energie sparen? Koppel deze lampen dan aan een bewegingssensor.

Tip 2: Camerabewaking voor inbraakbeveiliging

Bewakingscamera’s hebben meerdere beveiligingsfuncties. Eerst en vooral werken ze preventief. Potentiële inbrekers zullen twee keer nadenken wanneer ze een camera tegen de gevel zien hangen. Het is dus een passieve vorm van inbraakbeveiliging.

Natuurlijk kan je met camerabewaking altijd en overal in real time zien wat er in en om de woning gebeurt. Heb je ‘s nachts een verdacht geluid gehoord? Kijk dan even op de monitor, zodat je niet naar buiten hoeft. Mocht het toch tot een inbraak komen, dan kan je de camerabeelden direct terugkijken (samen met de politie) om de inbrekers makkelijker op te sporen.

Camera’s worden meestal gecombineerd met een alarm. Zodra de inbreker het geluid hoort van het alarm, zal deze zich snel uit de voeten maken.

Tip 3: Hang- en sluitwerk maakt het inbrekers lastig

Zorg ervoor dat alle ramen en deuren inbraakwerend sluitwerk bevatten. Hiermee maak je het inbrekers extra moeilijk om ramen of deuren te forceren. Kwalitatief hang- en sluitwerk herken je aan het SKG-keurmerk. Dit type inbraakbeveiliging is getest en voldoet aan de juiste kwaliteitseisen. Meer weten? Vraag de raamproducent of slotenmaker voor meer informatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.