DIY: maak hippe accessoires met plexiglas

Wist je dat je met plexiglas veel leuke dingen kunt maken? Het is gemakkelijk materiaal om mee te werken. Het enige wat je hoeft te doen is online plexiglas bestellen en aan de slag gaan. Plexiglas is hip, omdat je er leuke accessoires mee kunt maken die een prima vervanging kunnen zijn van de dure glazen accessoires uit de woonwinkels en in dit geval heb je ze ook nog zelf gemaakt. Waar wacht je nog op? Do it yourself met plexiglas!

Een terrarium

Het terrarium is hartstikke hip. Je komt ze veel tegen in de tuincentra en woonboulevards. Eigenlijk is het een kleine etalage waar plantjes in kunnen staan. Deze kleine etalages kun je op veel plekken in het huis kwijt. Zet ze op een plek waar je nog wat extra vrolijkheid wilt en dat lukt gegarandeerd. Een terrarium kun je zelf maken met plexiglas. Kies wel altijd een kleur die past bij je interieur.

Eigen ontwerp onderzetters

Onderzetters zijn heel handig. Zeker als je een mooie tafel hebt en vaak visite over de vloer hebt. In dat geval kun je nooit genoeg onderzetters hebben. Onderzetters beschermen je tafel, maar ze kunnen ook extra sfeer brengen. Ook onderzetters kun je zelf maken met plexiglas. Je kunt je onderzetters zelf ontwerpen en bijpassend maken aan je interieur. Het wordt een feestje als deze onderzetters op tafel mogen en hoe meer, hoe beter!

Een agenda

Een agenda is voor de meeste mensen een must. Vooral wanneer je overal lijstjes en to do’s verzameld is het handig deze te bundelen. Overzicht geeft rust en het is heel leuk om een agenda zelf te maken. Een agenda kun je zelf maken met plexiglas. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. En zeg eerlijk, uiteindelijk levert een strakke planning je veel meer tijd op. Je hebt dan weer meer tijd over om meer te knutselen met plexiglas bijvoorbeeld.

Spaarpot

Als kind heb je vast een spaarpot gehad, maar heb je deze nu nog steeds? Vast niet! En wanneer je dat oude roze varken nog wel hebt, is het tijd deze te vervangen. Het is tijd voor een spaarpot van plexiglas. Heb je al heel lang een doel waar je voor aan het sparen bent? Dan is dit het moment er een spaarpot voor te maken. Op het plexiglas kun je tekenen waar je je geld aan uit wilt geven, waardoor je het doel van het sparen elke dag ziet. Misschien motiveert dat wel nog meer te sparen. Wanneer je voor meer dingen spaart, kun je meerdere spaarpotten maken. Naast dat het je spaargedrag verbetert, staat het ook heel gezellig in je huis.

Kunststof dozen

Dozen van plexiglas zijn misschien niet het eerste wat je gaat maken, maar ze zijn heel hip. Niet alleen daarom moet je het nog eens overwegen. In de designinterieurs komen ze vaak voor en deze dozen zijn heel handig. Omdat de dozen doorzichtig zijn, kun je direct zien wat er in zit en welke doos je moet hebben. Daarnaast komt er geen stof bij je spullen en is plexiglas neutraal, waardoor het in elk interieur past. Wanneer je een extra tafeltje nodig hebt, kun je deze doos ook gebruiken als bijzettafeltje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.