Vijf tips om een verstopping te voorkomen

Heb jij ook regelmatig te maken met een verstopping? Dan kan dit op den duur voor de nodige irritaties zorgen. Het is immers geen pretje om iedere keer weer een loodgieter in te schakelen. Wist je dat het echter vrij makkelijk is om een verstopping te voorkomen? In onderstaande tekst krijg je van oostendeloodgieter.be vijf tips om een verstopping te voorkomen.

1. Spoel geen grote afvalresten weg

De afvoer wordt door veel mensen gebruikt om van alles en nog wat doorheen te spoelen. Niet verstandig. Waarom niet? Omdat afval op den duur op kan gaan hopen in de afvoer. Hierdoor ontstaat een verstopping. Gooi afval- en etensresten dan ook gewoon in de prullenbak.

2. Plaats een zeefje in het putje

Door de afvoer van je bad, douche en wastafel spoelen ongemerkt de nodige haren. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van een verstopping. Met behulp van een zeefje kun je voorkomen dat haren voor een verstopping zorgen. Het zeefje vangt het merendeel van de haren op. Leeg het zeefje wel regelmatig boven de prullenbak wanneer je een verstopping wilt voorkomen.

3. Geen vet door de afvoer

Een groot aantal mensen spoelt vet weg door de afvoer van het toilet. Doe dit niet, want het vet kan namelijk gaan stollen. Breng jouw vetresten dan ook naar de speciale inzamelpunten. Hierdoor verklein je de kans op een verstopping.

4. Beperk het gebruik van toiletpapier

De meeste mensen zijn vaak vrij royaal met het gebruik van toiletpapier. Hoe meer velletjes je gebruikt, hoe meer er weggespoeld moet worden. Indien dit telkens grote hoeveelheden zijn, kan dit in de afvoer blijven hangen. Hierdoor is een verstopping natuurlijk snel geboren. Gebruik dus zo min mogelijk toiletpapier.

5. Afvoer door laten spuiten

Wanneer je vaak last hebt van een verstopte afvoer, kun jij deze onder hoge druk door laten spuiten door een loodgieter. Vaak is één keer per jaar al genoeg. Bij deze methode wordt alle aanslag aan de binnenkant van de leidingen weggespoeld. Dit is een goede manier om een verstopping te voorkomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.