4 redenen om te kiezen voor ir-verwarming

Infraroodverwarmingen worden vooral gebruikt voor het verwarmen van bijvoorbeeld fabrieken, openbare ruimtes en kantoren. Maar vanwege de voordelen van deze vorm van verwarming, kiezen steeds meer mensen voor infraroodverwarming in huis. Daarom: 4 redenen waarom ook jij zou moeten kiezen voor infraroodverwarming!

Geen last van ongewenste luchtcirculaties

De panelen in een infraroodverwarming geven stralingswarmte af. Dat houdt in dat de warmte wordt afgegeven aan personen en objecten in de ruimte, en niet aan de lucht. Daardoor ontstaan er geen luchtcirculaties meer zoals bij een conventionele verwarming, en heb je minder last van huisstof en ander fijnstof.

Minder energieverbruik

Een ander voordeel is dat een infraroodverwarming, zoals deze ir verwarming van Redwell, veel minder energie verbruikt dan een conventionele verwarming. Doordat de verwarming op een efficiënte manier een ruimte verwarmt, zorgt dit ervoor dat de luchttemperatuur in de gehele ruimte niet meer zo hoog hoeft te zijn. Zo heb je het met een temperatuur van 18 graden Celsius al warm, doordat een infraroodverwarming heel gericht verwarmt. Daarnaast gaat er ook veel minder warmte verloren doordat er geen sprake is van convectie. Het is lastig te zeggen hoeveel je precies gaat besparen op de energierekening, omdat dit afhankelijk is van de ruimte die je wilt gaan verwarmen. Maar gemiddeld kun je met een infraroodverwarming tussen de 10% en 40% energie besparen.

witte ronde panelen voor infraroodverwarming tegen de muur van de woonkamer

Makkelijke installatie

Een infraroodverwarming is ontzettend eenvoudig te installeren. Doordat de panelen van de verwarming zijn voorzien van een ophangsysteem, kun je deze heel makkelijk aan de muur of het plafond ophangen. Dat betekent dat je geen gas- of waterleidingen hoeft aan te leggen zoals bij een conventionele verwarming, wat ook weer scheelt in de installatiekosten. Houd er wel rekening mee dat er in de buurt een stopcontact moet zijn, en dat er draden aan de panelen verbonden zitten die je wellicht weg wilt werken. Met een draadloze thermostaat kun je uiteindelijk de temperatuur bepalen.

Mooie afwerking

Tegenwoordig is er veel keuze wat betreft infraroodverwarmingen. Zo zijn er veel verschillende, stijlvolle modellen die heel mooi in een modern interieur passen. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende materialen als glas, aluminium en keramiek. En wist je dat infraroodverwarming ook in spiegels kan worden toegepast? Dat is handig in de badkamer, omdat je er niet alleen energie mee kunt besparen maar ook veel ruimte!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.