Macaron Barkrukken van LIVING Design Studio
Previous
RANDOM
DIY: Supermakkelijke Muurdecoratie
Next

Creatieve Badkamertegels voor Durvers

by kevin on mei 13, 2015
interieur

Badkamertegels kopen is niet eenvoudig. Er is namelijk enorm veel keuze op het vlak van kleuren, texturen, afmetingen, vormen, enz. Daarom gaan de meeste kopers voor een vrij klassieke badkamertegel in een sobere kleur. Spijtig, want met een beetje creativiteit kunnen speciale badkamertegels erg mooi zijn. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande voorbeelden:

1. Reflecterende badkamertegels

In een kleine badkamer is het een goed idee om reflecterende tegels te gebruiken. Waarom? Omdat ze het natuurlijke zonlicht door de ruimte verspreiden. Hierdoor zal je badkamer veel groter lijken dan ze werkelijk is.

reflecterende badkamertegels

2. Schubbentegels

Wie aan een badkamer denkt, denkt aan water. En wat is onlosmakelijk verbonden met vissen, toch? Daarom passen deze schubbentegels erg mooi in een badkamer. Hoewel de azuurblauwe kleur erg mooi is, kan je ook voor een subtielere tint gaan.

schubbentegels

3. Honingraat tegels

Liefhebbers van het honingraatpatroon moeten deze hippe tegels in hun badkamer hebben. Ze zijn een leuk alternatief voor de klassieke vierkante of rechthoekige vormen. Dankzij het kleine kleurverschil tussen de tegels, zijn ze toch lekker opvallend.

zwarte honingraat tegels in de badkamer

4. 3D Badkamertegels

Deze badkamertegels zorgen meteen voor een WOW-gevoel. Het 3D-design zorgt voor extra diepte – ideaal voor een klein badkamer. Hoewel dit simpelweg witte tegels zijn, zorgen ze dankzij hun schaduwspel toch voor subtiele kleurschakeringen. Ik ben alvast fan van deze 3D tegels!

witte badkamertegels met een 3D effect

5. Rotsformatie

Met deze tegelstrook lijkt het alsof je in een donkere grot aan het douchen bent. Vooral in combinatie met het licht zien deze rotstegels er erg stijlvol uit. Als je zelf deze tegels in je badkamer wil gebruiken, is het misschien best om dit subtiel te doen. De volledige badkamer betegelen met dit ontwerp zal voor een overkill zorgen.

rotstegels

6. Gekleurde vakken

Wil je wat kleur in je badkamer? Dan hoef je niet te kiezen voor gele, blauwe of rode tegels. Slechts een paar kleurrijke vlakken op een witte wand kan al wonderen doen, zoals onderstaande foto duidelijk maakt. Bovendien kan je spelen met kleurencombinaties en patronen.

gekleurde vakken tegels in badkamer

7. Marokkaanse tegels

Als je geregeld badkamerbrochers bekijkt, zal je merken dat men steeds vaker kiest voor Marokkaanse tegels. Vooral in landelijke badkamers komen ze vaak voor. Dat is geen verrassing, want deze Marokkaanse tegels hebben een erg stijlvolle uitstraling. Bovendien komen ze in verschillende kleuren en patronen; van subtiel babyblauw tot felgekleurde ontwerpen.

lichte blauwe Marokkaanse tegels

8. Kiezelmuur

Ook erg mooi is een douchewand die bekleed is met kiezels. Deze kiezelwand bestaat uit tegelmatten die je eenvoudig zelf kan aanbrengen. En het resultaat mag zeker gezien worden!

kiezelmuur badkamer

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.
6 Comments
Leave a response
 • Yerko Raams
  november 7, 2015 at 8:01 pm

  Dag Kevin,

  Wij zijn naarstig op zoek naar de azuurblauwe schubbentegels. Kan je ons een leverancier tippen?

  Groeten, Yerko & Eefje

 • Annies
  februari 22, 2016 at 11:14 am

  3D Badkamertegels
  Ik ben op zoek naar leverncier van 3D tegels.

 • Lies De Jaeger
  november 6, 2016 at 10:51 am

  Dag Kevin

  We werden instant verliefd op de ruitvormige tegeltjes (foto 6), maar het blijkt heel moeilijk ze te vinden in de handel. Kan je ons op weg helpen met de merknaam/leverancier… ?

  Alvast bedankt!

  Bart & Lies

 • jolien
  januari 18, 2017 at 7:51 pm

  We zouden graag weten waar we de rotsformatie kunnen vinden. Kunnen jullie ons informatie bezorgen? Bedankt!

 • Marion Huikbregts
  april 21, 2017 at 1:26 pm

  Goede dag

  Ik ben zou na de 3d tegel vaag de badkamer. Hebt u misschien een leverancier?

 • Izabella
  augustus 14, 2017 at 1:00 pm

  Hallo , ik ben op zoek naar de tegeltjes van foto nr 3. Hebt u mss een idee waar zijn ze te verkrijgen? Groetjes, Izabella

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »