Een design douche als blikvanger in je badkamer

Doorgaans krijgt de badkuip het meeste aandacht in de badkamer. Men koopt bijvoorbeeld een trendy vrijstaand bad of een model met een massagefunctie.

De douche verdient evenveel aandacht. Want een mooie doucheruimte kan de badkamer maken of kraken.

Om je te inspireren heb ik enkele tips verzameld voor de inrichting, samen met een paar leuke foto’s van design douches. Lees snel verder om nieuwe ideeën op te doen…

Een XL-inloopdouche

Wie aan een design badkamer denkt, denkt aan een inloopdouche. Die is niet alleen mooier dan een traditionele douchecabine, maar ook veiliger omdat er geen opstapje is waarover je kan vallen.

We onderscheiden twee soorten inloopdouches. Enerzijds zijn er de inloopdouches met een vaste wand (in baksteen of gipsplaat) als afscheiding. Anderzijds zijn er de inloopdouches met een glazen wand. Deze tweede optie heeft onze voorkeur. Want het glas oogt luxueus en zorgt ervoor dat de badkamer groter lijkt.

Voor een design douche koop je natuurlijk geen sobere, effen glaswand. Nee, er zijn veel betere opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van gerookt glas? Of een douchewand met een zwart steellook profiel?

Opgelet: een douchewand moet steeds bestaan uit veiligheidsglas om ongelukken te voorkomen.

inloopdouche met nis voor shampoo

Vloer- en wandtegels

Een design inloopdouche wordt nog mooier wanneer de vloer in de badkamer mooi doorloopt. Zo vormt alles één geheel.

Tegels zijn een voor de hand liggende vloerbekleding, simpelweg omdat er zoveel keuze is op het vlak van materialen, vormen, afmetingen en kleuren. Toch zijn er nog andere mogelijkheden, zoals een epoxy gietvloer of beton ciré.

Heel wat mensen bekleden de wanden van hun douche met dezelfde tegels als de badkamervloer. Dat kan perfect. Wil je toch eens iets anders? Gebruik dan een mozaïektegel als wandbekleding. Dat is een leuke eyecatcher.

Tip: er bestaan ook minimalistische doucheplaten met een strak randloos design.

design douche met marmer tegels

Een trendy inbouw douchekraan

Een grote regendouche met een bijpassende handsproeier is absoluut een must-have.

In onze design douche kiezen we voor een inbouwmodel. Hierbij zijn enkel het bedieningspaneel en de douchekop zichtbaar. Je hebt dus geen storende buizen, wat voor een heel strakke uitstraling zorgt.

Probeer eens iets anders dan die traditionele chroom/nikkel exemplaren. Zwart is bijvoorbeeld een populaire keuze. Zwarte douchekranen geven jouw badkamer meteen een luxueuze toets. Lezers die een design statement willen maken, kopen een douchekraan in messing of koper.

Wie nog wat budget over heeft, kan investeren in een watervaldouche of een set zijsproeiers.

design douche met inbouw kranen zwart

Onzichtbare afvoergoot

Een simpel afvoerputje zou echt niet staan in onze design douche. Een douchegoot wel. Die is bijna onzichtbaar – zeker wanneer je kiest voor een tegelgoot.

Opgelet: bij een afvoergoot is een goede waterdichtheid van cruciaal belang. Lees dus goed de installatiehandleiding of laat deze klus uitvoeren door een vakman.

messing douchekraan retro

Doucheverlichting

Onze design douche is niet compleet zonder de juiste verlichting. Op het vlak van badkamerverlichting is er enorm veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan inbouwspots of opbouwspots. Je kan zelfs indirecte verlichting plaatsen. Eenvoudige armaturen passen het beste bij een design inrichting.

Zorg ervoor dat de armaturen een IP65 beschermingsklasse hebben. Die zijn bestand tegen waterstralen.

Qua lichtkleur mag je gerust een warm witte lamp selecteren. Dat licht oogt heel gezellig. RGBW-ledlampen zijn ook het overwegen waard. Hiermee transformeer je jouw design douche in een echte wellness-oase.

dubbele douche met zwarte hexagon tegels

One reply on “Een design douche als blikvanger in je badkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.