Een badkamer goedkoop renoveren is makkelijker dan je denkt

Nood aan een flinke badkamerrenovatie maar heb je geen zin om een klein fortuin te investeren? Geen probleem, want er zijn verschillende manieren om een badkamer op een budgetvriendelijke manier te renoveren. Je vindt alle tips hieronder:

Doe zelf de afbraakwerken

Je kan uiteraard een firma inschakelen voor de afbraak van de oude badkamer. Maar wie een goedkope badkamerrenovatie wil, doet dit beter zelf. Trommel eventueel enkele vrienden of familieleden op om je te helpen.

Heb je niet het juiste materiaal in huis? Stap dan naar een verhuurfirma. Daar vind je alles wat je nodig hebt, van breekhamers tot beitels.

Een likje verf doet wonderen

Onderschat de kracht van verf niet. Want door iets een nieuw kleurtje te geven, ziet het er weer als nieuw uit.

Heb je bijvoorbeeld klassieke wandtegels in de badkamer met een oubollig patroon? Dan kan je deze simpelweg wit schilderen. De ruimte zal op slag een pak groter ogen.

Je kan zelfs de badkuip schilderen. Dat is niet alleen handig om strepen in de kuip te verwijderen, maar ook om ouderwetse baden te moderniseren ( (je kent ongetwijfeld de roze exemplaren van vroeger) . Zo hoef je niet te investeren in een nieuw bad, wat jouw badkamerrenovatie goedkoper maakt.

zwarte honingraat tegels in de badkamer

Zelf een nieuwe vloer leggen

Je kan opnieuw besparen door zelf de vloer te leggen. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Want tegenwoordig bestaan er nivelleersystemen die de tegels op de juiste hoogte plaatsen en een consistente voeg voorzien.

Laminaat is een uitstekend alternatief voor tegels. Ook deze vloerbekleding plaats je makkelijk zelf, dankzij het kliksysteem. Let er wel op dat het laminaat geschikt is voor vochtige ruimtes.

Heb je al een gietvloer overwogen? Het grote voordeel van deze vloerbekleding is de geringe opbouwhoogte. In sommige gevallen is het dus niet nodig om de oude vloer te verwijderen.

Wie zijn badkamer budgetvriendelijk wil renoveren, doet er goed aan om de verschillende vloerbekledingen te vergelijken. Want er zijn honderden varianten om uit te kiezen. Soms heb je twee tegels die op elkaar lijken, maar toch een serieus prijsverschil hebben. Met wat speurwerk bespaar ja al gauw honderden euro’s.

Investeer niet in designkranen

Trendy designkranen met rechte hoeken en speciale vormen zijn prachtig. Maar ze zijn erg duur.

De traditionele ontwerpen kosten een pak minder. Deze modellen worden in grotere volume’s verkocht, waardoor de producent ze goedkoper kan aanbieden.

Laat je niet misleiden door populaire merken. Er zijn genoeg kranen voor wastafels, baden en douches met een goede kwaliteit tegen een lagere prijs. Neem maar eens een kijkje op de webshop van Megadumptiel.

badkamer renoveren goedkoop

Koop eenvoudige badkamermeubels

Bij badkamermeubels geldt hetzelfde verhaal als de kranen; de ‘speciale’ designmodellen zijn duurder dan de klassiekers. Je kan dus opnieuw geld besparen door een eenvoudig badkamermeubel te kiezen.

Heb je schrik dat een eenvoudig ontwerp jouw badkamer saai maakt? Helemaal niet, want je kan nog steeds de ruimte aankleden met accessoires.

Overweeg tweedehands

Tweedehands artikelen zijn ideaal om een badkamer goedkoop te renoveren. Op tweedehandssites vind je werkelijk alles; van spiegels tot radiatoren.

Neem ook eens een kijkje in outlets. Daar koop je badkamertegels, sanitair en meer tegen een erg scherpe prijs.

Tenslotte zijn er nog de toonzaalmodellen. Heel wat badkamerwinkels maken ruimte in hun showroom voor nieuwe collecties. Ze verkopen dan hun toonzaalmodellen met leuke kortingen. Daar kan jij van profiteren bij de renovatie van jouw badkamer.

Vergelijk winkels en offertes

Wil je goedkoop de badkamer renoveren, dan bezoek je best meerdere winkels. Je vindt misschien wel hetzelfde product elders goedkoper. En op deze manier maak je optimaal gebruik van acties en promoties.

Conclusie

Een badkamer goedkoop renoveren doe je zo:

  • Probeer zoveel mogelijk werken zelf uit te voeren: oude tegels verwijderen, kranen aansluiten, badkamermeubel installeren, enz.
  • Sommige elementen kan je hergebruiken, eventueel door ze te schilderen.
  • Kies niet voor designkranen en designmeubels, maar koop de budgetvriendelijke modellen.
  • Pin jezelf niet vast op A-merken.
  • Neem een kijkje op tweedehandssites, in outletwinkels of ga op zoek naar toonzaalmodellen.
  • Vergelijk meerdere winkels om de beste prijs te vinden.

One reply on “Een badkamer goedkoop renoveren is makkelijker dan je denkt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.