Uitpakken met een inbouw douchekraan

Enkele decennia geleden waren er enkel opbouw douchekranen. Tegenwoordig bestaan er ook inbouwmodellen. Hierbij worden de leidingen van het bedieningspaneel naar de douchekop weggewerkt in de muur. Dat is niet alleen mooi, maar ook praktisch.

Voordelen van een inbouw douchekraan

Twijfel je nog? Dan kunnen onderstaande redenen jouw misschien overtuigen om voor een ingebouwde douchekraan te kiezen:

  • Enkel de essentiële onderdelen zijn zichtbaar, wat voor een erg stijlvolle uitstraling zorgt.
  • Er zijn minder onderdelen blootgesteld aan kalkaanslag, waardoor alles makkelijker schoon te maken is.
  • Er is meer vrije ruimte in de douche zelf.
  • Je kan het bedieningspaneel op een andere plaats zetten. Het moet niet direct onder de douchekop komen.

Moderne of klassieke ontwerpen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe douchekraan, zal je merken dat er enorm veel keuze is. Gelukkig maar, want op deze manier vind je altijd wel een model dat in jouw badkamer past.

Jouw inbouw douchekraan moet natuurlijk bij het interieurontwerp passen. In een klassieke badkamer kan je bijvoorbeeld een traditionele RVS inbouwmodule met afgeronde vormen plaatsen. Heb je een moderne badkamer? Kies dan voor een strakke design inbouwkraan met rechte hoeken.

inbouw douchekraan badkamer

Kleuren en materialen

Het grootste deel van de inbouw douchekranen bestaat uit chroom. Dat glanst mooi, en geeft jouw badkamer een luxueuze uitstraling.

Er zijn echter nog andere mogelijkheden. Zoals geborsteld RVS. Dat heeft een subtiele structuur en ziet er wat robuuster uit.

Tegenwoordig bestaan er zelfs speciale coatings. Zoals een laagje koper of messing. Zwarte kranen doen het ook erg goed. En met een felgekleurde inbouwkraan maak je een echte design statement.

Tip: zorg voor een droge bediening

De eerste keer dat je de douchekraan opendraait, komt er enkel koud water uit. Dat is niet echt aangenaam.

Daarom is het een goed idee om de inbouwmodule aan de ‘droge kant’ van de douche te plaatsen. Dus niet achter de waterstraal, maar voor de waterstraal tegen de muur. Op deze manier zet je de douche aan zonder nat te worden.

douchekraan in muur ingebouwd

Kies voor een set

De meeste inbouw douchekranen komen in een set. Dat wil zeggen dat er een bijhorende douchekop en handdouche is in dezelfde stijl. Op deze manier vormt al jouw sanitair één geheel.

Laat de installatie aan een specialist over

Doe-het-zelvers kunnen ongetwijfeld zelf een inbouw douchekraan plaatsen. Toch is het een goed idee om deze klus uit te besteden aan een vakman. Want bij een inbouwmodel is een waterdichte aansluiting van cruciaal belang. Je wil immers niet met lekken in de muren zitten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.