Alle populaire woonkamerplanten op een rij

Planten zijn een must have in jouw woonkamer. Want planten creëren sfeer en zorgen voor een ‘aardse’ en natuurlijke ambiance.

Maar welke planten doen het erg goed in de woonkamer? En wat zijn de laatste trends? Wij zetten de populairste keuzes op een rij. Lees dus snel verder!

vetplanten woonkamer succulents

Klein en fijn

Succulenten (vetplanten) staan bekend om hun kleine formaat en schattige uitstraling. Je kan ze overal in je huis plaatsen of zelfs ophangen aan een touw (voor een bohemian vibe).

Er zijn succulenten in verschillende soorten soorten, vormen, en kleuren. Aan keuze is er dus geen gebrek. Zo vind je altijd wel een mooi vetplantje om jouw woonkamer te versieren.

Tip: de basisregel voor vetplanten en cactussen is: beter te weinig water dan te veel water. Wees dus zuinig met het begieten. 

grote cactus living

Stekelig maar schattig

Cactussen zijn niet weg te denken uit een moderne interieur. De cactus is – net als de succulent – een vetplant die niet veel water vereist. Cactussen hebben namelijk de eigenschap om water voor een bepaalde tijd op te slaan.

Deze schattige plantjes vallen eindeloos te combineren, en passen in elke interieur! Kies jij voor een kleine of een grote variant? Een mét felgekleurde bloemen of zonder? De keuze is aan jou!

rubberboom woonkamerplant

Elegant en groen

Deze plant wordt ook wel ‘rubberboom‘ genoemd, maar heet officieel Ogreen Ficus el Robusta. Hij heeft zijn naam te danken aan het latex-achtige sap dat de plant uitscheidt. Het sap is overigens een belangrijke bron voor rubber.

Hou jij van een middelgrote woonkamerplant, die ook nog eens elegantie uitstraalt? Dan is de rubberboom absoluut iets voor jou! Houd er wel rekening mee dat je de plant buiten het bereik van kinderen en (huis)dieren moet houden. Qua verzorging is direct zonlicht geen enkel probleem.

plantenposters tegen muur woonkamer

Ingelijste plantenposter

Kan je vanwege welke reden dan ook, geen planten aanschaffen of onderhouden? Dan is een ingelijste planten poster absoluut iets voor jou! Deze posters behoren tot één van de velen trends op het vlak van planten en interieur.

Je kiest uit verschillende maten, vormen, kleuren en bedrukkingen. Zo creëer jij enigszins toch een natuurlijke en bohemian vibe in je huis.

Tip: combineer verschillende soorten posters voor een speelse look in jouw woonkamer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.