Tips voor een badkamer onder schuin dak

Heel wat mensen hebben een badkamer onder een schuin dak. Qua indeling is dat een serieuze uitdaging. Maar het resultaat zal niet minder mooi zijn. In tegendeel: een zolderbadkamer heeft ook haar charmes. En met onderstaande tips haal je nog meer uit deze ruimte.

Kasten op maat

Een badkamer onder een schuin dak is niet te vergelijken met eentje op de benedenverdieping. In tegenstelling tot een rechthoekige kamer is er veel meer puzzelwerk. Er zijn namelijk geen standaardmeubelen die perfect onder het plafond zullen passen. Daarom heb je maatwerk nodig.

Met inbouwkasten die de lijnen van het plafond volgen benut je de beschikbare ruimte optimaal. Zo gaat er geen plaats verloren. Meubelen op maat zijn misschien wel wat duurder, maar ze bieden veel meer comfort.

VELUX gordijnen

De kans is groot dat jouw zolderbadkamer een dakvenster heeft.  In dat geval kan je niet zonder VELUX gordijnen. Deze raamdecoratie zorgt voor de nodige privacy. Dat komt zeker van pas wanneer er in de buurt van jouw huis nog andere hoge gebouwen staan.

VELUX gordijnen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen – van lichtdoorlatend tot verduisterend. Daarnaast zijn er tientallen kleuren om uit te kiezen. Je kan deze gordijnen dus perfect afstemmen op de rest van jouw zolderbadkamer.

zolderbadkamer

Lichte kleuren

De schuine wanden van een badkamer onder een zadeldak zorgen bij veel mensen voor een claustrofobisch gevoel. Om dit effect te verminderen, gebruik je best lichte kleuren. Een wit likje verf weerkaatst meer licht dan pakweg donkerbruin, waardoor je zolderbadkamer er veel groter uitziet.

Gebruik de nok voor leidingen

Een zolderkamer met een open nok is erg mooi. Maar praktisch gezien is het geen slecht idee om bovenaan een holle ruimte te voorzien door middel van een vals plafond. Hier kan je allerlei leidingen kwijt, van elektriciteit tot watertoevoeren en ventilatie. Ook de ruimte waar het schuin dak de vloer raakt, is hiervoor geschikt.

Schakel een interieurdesigner in

Het ontwerp van een badkamer onder schuin dak vraagt meer denkwerk dan een klassieke indeling. Daarom is het geen slecht idee om een professionele interieurdesigner in te schakelen. Met zijn/haar ervaring helpt deze persoon om nog meer te halen uit de beschikbare ruimte. Je zal versteld staan van de creatieve oplossingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.