Tips voor een badkamer onder schuin dak
Previous
RANDOM
Wat is een septische put en waarom heb je die nodig?
Next

Hoe ziet de perfecte zithoek in de tuin eruit?

by kevin on januari 31, 2018
tuin

Tijdens zwoele zomerdagen is er geen betere plek dan je eigen tuin. Rustig een boek lezen in de zon met een verfrissend drankje bij de hand: meer heeft een mens niet nodig.

Tegenwoordig delen we de tuin op in twee stukken. Aan de ene kant is er de tuintafel, die gebruikt wordt voor etentjes met vrienden en familie. Aan de andere kant is er de zithoek, een plek waar ontspanning centraal staat.

In dit artikel vind je enkele handige tips om jouw zithoek nog beter aan te kleden.

Start met een comfortabele tuinlounge

Geen zithoek zonder een loungeset. Deze tuinsofa brengt het comfort van jouw woonkamer naar buiten. Het is de perfecte plek om languit te relaxen.

Loungesets komen in alle mogelijke vormen en maten. Houd bij de keuze rekening met de volgende factoren:

  • De grootte: kies een loungeset op basis van de beschikbare ruimte en het aantal gasten waarvoor je plaats wil voorzien.
  • Het materiaal: natuurlijke materialen, zoals riet, zijn erg mooi, maar gaan meestal minder lang mee dan kunststoffen.
  • Het ontwerp: zorg dat de vormgeving van jouw tuinlounge aansluit bij de architectuur van de woning en het tuinontwerp.
  • De kleur: neutrale kleuren als bruin en zwart blijven erg populair, terwijl opvallende tinten ook erg mooi kunnen zijn.
  • De prijs: er zijn dure en goedkope loungesets op de markt. Voor sommige mensen is dat een doorslaggevende factor.

Foto van heuts.nl

Koop comfortabele kussens

Je brengt vaak meerdere uren door in jouw zithoek. Zitcomfort is dan erg belangrijk. Met comfortabele kussens vermijd je een pijnlijke rug. Hier mag je dus zeker niet op besparen.

Tip: koop een opbergdoos voor de tuinkussens. Zo vermijd je dat alles nat wordt tijdens een regenbui of wegwaait tijdens een storm.

Zorg voor wat aankleding

Een zithoek met enkel een loungeset oog niet bepaald gezellig. Gelukkig zijn er honderden decoratiestukken om dit plekje op te fleuren.

Zet bijvoorbeeld enkele planten in potten neer of koop een mooi standbeeldje. Een buitentapijt zorgt ook voor extra gezelligheid. Daarnaast zijn er nog een heleboel decoratieve items, zoals gieters, windlichten, kruiken, enz.

Vermijd om lukraak accessoires te kopen. Zorg dat ze qua stijl en kleur bij elkaar passen. Zo vormt alles mooi één geheel.

Vergeet de verlichting niet

Je zal vaak tot in de late uurtjes in jouw zithoek genieten van het goede weer. Wat extra licht kom dan zeker van pas.

Voor wat gezelligheid zijn kaarsen perfect geschikt. Zet ze op een schaaltje, in een theelichthouder of in een windlicht. Wie meer licht nodig heeft, om bijvoorbeeld de krant te lezen, kan een tafellamp komen. Tegenwoordig zijn er verschillende tafellampen met een ingebouwde batterij. Die kan je makkelijk verplaatsen van binnen naar buiten.

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »