Creatief met deurgrepen

Vaarwel greeploze kasten! Ontwerpen met metalen greeplijsten of afgeschuinde fronten zijn verleden tijd. Tegenwoordig zijn deurgrepen opnieuw aan een opmars bezig. Gelukkig maar, want met mooie grepen zijn er heel wat creatieve toepassingen. Lees snel verder en laat je inspireren.

Welke soorten deurgrepen bestaan er?

Het assortiment deurgrepen is verrassend uitgebreid. Er zijn bijvoorbeeld langwerpige kastgreepjes in verschillende afmetingen, stijlen en formaten. Maar je kan ook kiezen voor deurknoppen. Die zijn wat kleiner, maar even stijlvol.

Welk soort deurgreep je koopt, hangt meestal af van de toepassing. Voor nachtkastjes zijn knoppen perfect geschikt, terwijl grote kastdeuren (van een kleerkast of keuken) eerder een klassieke handgreep vragen.

Deurgrepen inspiratie

Je bent op zoek naar nieuwe deur- of ladegrepen? Laat je dan inspireren door onderstaande ideeën:

Contrast

Elk interieur heeft een flinke dosis contrast nodig. Dat brengt de inrichting tot leven. Combineer bijvoorbeeld witte keukenkastjes met zwarte handgrepen, of zet ladegrepen in een lichte houtsoort op een donker kastje. Het resultaat is verbazend mooi.

witte moderne keuken met zwarte handgrepen en hanglamp

Toon-op-toon

Bij een toon-op-toon combinatie hebben de grepen dezelfde kleur als de kastdeuren. Dat zorgt voor een heel chique uitstraling. En omdat de deurgrepen weinig opvallen, gaat alle aandacht naar de rest van het interieur.

toon op toon zwarte keukenkasten met mat zwarte handgrepen

Opvallende metalen

Een trend die we tegenwoordig erg vaak zien, zijn deurknoppen en handgrepen in opvallende metalen. Denk bijvoorbeeld aan messing of koper. Die ogen bijzonder luxueus. Met hun reflecterende afwerking zijn het echte blikvangers.

design kastgrepen messing

Oversized

Als je toch kiest voor kasten met handgrepen, kan je evengoed meteen een statement maken en extra grote exemplaren installeren. Bigger is better? Absoluut! Een grote deurgreep helpt ook om de hoogte of breedte te accentueren. Het is een optisch trucje dat door veel interieurdesigners gebruikt wordt.

grote lange handgrepen op kleerkast in messing

Stijlbreuk

Wil je een creatieve toets geven aan je interieur? Kies dan voor een stijlbreuk. Plaats bijvoorbeeld retro grepen op een moderne kastdeur. Dat lijkt misschien een mismatch, maar geloof ons, het resultaat zal je verbazen.

De rode draad doorheen je interieur

Nog een tip: gebruik doorheen je woning dezelfde modellen. De grepen van je keukenkasten kan je ook gebruiken op de deuren van je dressing, tv-kast en dressoir. Op deze manier vormt alles één geheel. Dat oogt veel eleganter dan een mix van stijlen, kleuren en formaten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.