Stalen binnendeuren: info en inspiratie

Meubelen en decoratiestukken bepalen in grote mate de uitstraling van een interieur. Maar ook de deuren spelen een rol. Zeker wanneer je kiest voor een opvallend ontwerp, zoals een stalen deur. Binnendeuren van staal en glas zien er zowel robuust als fragiel uit. Dit contrast maakt stalen deuren zo mooi.

Voor elke woonstijl

Stalen deuren zien we vaak in een klassiek of landelijk interieur. Meestal kiest men dan voor dubbele deuren, eventueel in een raamkader. Maar deze smeedijzeren deuren zullen ook niet misstaan in een modern interieur. Kies dan wel voor een echt designmodel met strakke lijnen en een sobere handgreep.

smeedijzeren binnendeur

Enkele deur of volledige wand

Taatsdeuren, schuifdeuren of complete wanden; er is een overvloed aan keuze. In zowat elke opening kan je een stijlvolle binnendeur in staal en glas plaatsen. Je geniet dus van heel wat creatieve vrijheid.

Naast de afmetingen zijn er ook verschillende indelingen om uit te kiezen. Meestal bestaat het deurvlak uit meerdere vakjes. Die kunnen symmetrisch of asymmetrisch zijn.

stalen binnendeur keuken

Veiligheidsglas of plexiglas

Enkele decennia geleden hadden stalen binnendeuren enkel glas. Tegenwoordig werkt men meestal met veiligheidsglas om ongelukken te vermijden. Over kleine kinderen hoef je jezelf dus geen zorgen te maken.

Plexiglas is een goed alternatief. Doordat het buigzamer is en meer veerkracht heeft, is er nog minder kans op barsten. Het lage gewicht is ook mooi meegenomen. Heel grote stalen deuren kan je dus makkelijker openen en sluiten. Verder is plexiglas geluidswerend. Dat is handig voor bureauruimtes of speelkamers.

Doorzichtig glas is de meest voor de hand liggende keuze. Maar voor mensen die meer privacy willen (bijvoorbeeld aan een badkamer) zijn er smeedijzeren deuren met ondoorzichtig glas. Hierbij wordt een niet-transparante folie in het glas verwerkt.

binnendeur staal en glas

Zwart smeedijzer

Heb je onze voorbeelden van binnendeuren in staal gezien? Dan zal je merken dat ze vooral in hun natuurlijke, zwarte kleur geplaatst worden. Nochtans kan het frame ook gekleurd worden met een powdercoat. Zo zijn alle RAL kleuren beschikbaar.

zwarte stalen deur

Stalen deuren op maat

Het zal je niet verrassen dat stalen binnendeuren maatwerk zijn. Ze moeten namelijk perfect in de deuropening passen, want meestal is er geen extra omlijsting om foutjes weg te werken. Dit heeft ook een voordeel. Dankzij het maatwerk kan je met stalen deuren alle kanten op. Kies je voor een enkele deur, twee opendraaiende deuren, een schuifdeur of iets anders? Alle formaten, vormen en draairichtingen zijn mogelijk.

binnendeur gemaakt van staal

Hoeveel kost een stalen binnendeur?

Met zo’n grote variatie aan afmetingen, indelingen en glassoorten is het moeilijk om een vaste prijs op stalen binnendeuren te plakken. Toch kunnen we enkele richtprijzen meegeven. Reken op ongeveer €2.500 voor een standaard deur. Een schuifdeur start vanaf €3.500.

Zoals steeds is het een goed idee om meerdere offertes op te vragen en alle prijzen te vergelijken.

staal binnendeur
binnendeur met sierramen
stalen binnendeur naast trap

2 replies on “Stalen binnendeuren: info en inspiratie

 • Nele Kenis

  Beste,

  Heeft u tips waar wij zo een deur kunnen bestellen?
  Wij willen er graag een dubbele aan de inkomhal en eentje als douchedeur…

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,
  Nele Kenis

  Beantwoorden
 • Pascale Segal

  Goedemiddag,

  Ik zou voor een hoge smalle keukenkast een stalen deur met glas willen laten maken (+/- 240 cm op 45 cm).
  Waar kan ik zo een deur laten maken en rond hoeveel zou de kostprijs ongeveer zijn?

  Alvast bedankt,
  Met vriendelijke groetjes,
  Pascale

  Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.