4x Creatieve fotocollage tegen de muur

Elk interieur verdient een persoonlijke toets. Een reeks foto’s van vakanties, familiefeesten en uitstapjes met vrienden zijn hiervoor perfect geschikt. Heb jij een groot aantal van deze kiekjes? Etaleer ze! Er zijn maar liefst 4 manieren om zo’n fotocollage te maken.

Aparte fotokaders

De meest populaire manier om een fotocollage te maken, is met behulp van individuele fotokaders. Fotokaders in verschillende vormen en formaten worden in een cluster tegen de muur gehangen.

De positionering lijkt op het eerste zicht lukraak, maar dat is het zeker niet. Er kruipt heel wat tijd in. Voor een stijlvol eindresultaat is het belangrijk om een compositie met een mooie balans te vinden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig handige templates die je hierbij helpen.

Denk je eraan om zo’n fotocollage met kaders te maken? Ik geef je nog een paar tips:

  • Maak eerst een compositie op de vloer voordat je alles ophangt. Dat is makkelijker om bij te sturen.
  • Wil je een rustige uitstraling? Koop kaders in dezelfde kleur en hang er zwart-wit foto’s in.
  • Mag het wat opvallender? Maak een mix-and-match van diverse kaders met kleurrijke foto’s.
  • Zorg ervoor dat de fotocollage max. 2/3e van de muur bedekt. Er is nog een beetje witruimte nodig.
  • Naast foto’s kan je ook andere zaken inkaderen (tekening van je kindje, eerste slabbetje…)
foto collage muur aparte kaders

Fotogrid

Als je geen zin hebt om aparte fotokaders tegen de muur te hangen, is er nog een oplossing: een fotogrid. Dat is een grote print die bestaat uit een reeks kleinere foto’s. De meeste online drukkerijen bieden zo’n fotogrid aan in diverse afmetingen.

Er is enorm veel variatie. Sommige print bevatten foto’s in dezelfde afmetingen, bij anderen is er een mix van portret- en landschapformaten. Soms heb je zelfs de mogelijkheid om een stukje tekst toe te voegen. Handig om bijvoorbeeld vakantiefoto’s te verzamelen met daaronder de naam van de bestemming.

instagram fotos afdrukken muur poster

Hexagon tegels

Nog een leuk idee is een verzameling van hexagon tegels. Deze zeshoekige tegels worden bedrukt met een foto, een quote, een illustratie of iets helemaal anders. Je hebt dus enorm veel ontwerpvrijheid.

Klein of groot, er is een oplossing voor elke ruimte. Modulari hexagons zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in collages met wel 20 tegels. Perfect als je een accentmuur in de keuken, eetkamer of woonkamer wil.

Het leuke aan deze zeshoekige foto’s is dat je ze makkelijk wisselt. Heb je na enkele jaren een paar nieuwe foto’s die je wil etaleren, dan kan je de oude verwijderen en de nieuwe toevoegen. Of volg de seizoenen, waarbij je kerstfoto’s toont tijdens de eindejaarsfeesten en strandfoto’s in de zomer.

hexagon foto tegels

Metalen rooster

Een fotocollage tegen de muur maken hoeft niet duur te zijn. Hang simpelweg een metalen rooster op en bevestig hier een reeks foto’s aan met behulp van metalen klemmen of houten wasknijpers. Hou je van een vintage look? Kies dan voor Polaroid foto’s.

Tip: prentjes in hetzelfde formaat zorgen voor de mooiste uitstraling.

metalen rooster met fotos in bureau

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.