Dit Hippe Bankje Maak je Helemaal Zelf

In een meubelwinkel kan je heel wat leuke bankjes ontdekken. Hoewel er veel keuze is, vind je niet altijd het perfecte model. Gelukkig kan je zelf de handen uit de mouwen steken en je eigen droombankje in elkaar timmeren. Dit DIY-project legt je piekfijn uit hoe je dat doet.

Benodigdheden:

  • Een stuk hout van 120 x 40 cm
  • Een rolletje meubelstof
  • Een rol beschermende stof (katoen, wol of polyester)
  • Schuimrubber
  • Pootjes (metaal of hout)

Instructies

Ga naar de winkel en laat een stuk hout van ongeveer ongeveer 3 cm dik op maat zagen. Wij stellen 120 x 40 cm voor, maar je kan ook voor een ander formaat kiezen. Leg daarna de rol schuimrubber op de plaat en snij de vorm uit. Eventueel kan je twee stroken schuimrubber op elkaar leggen voor extra comfort.

zelf een bankje maken

Daarna voorzien we extra bescherming rond het schuimrubber. Hiervoor kan je wol, katoen of polyester gebruiken. Wikkel deze stof rond het plankje en niet het aan de onderkant vast. Laat de hoeken als laatste over. Van zodra de zijkanten vastgeniet zijn, kan je de hoeken makkelijk omplooien en vastnieten.

zelf bankje stofferen

Daarna is het tijd voor de meubelstof. Knip deze ook op maat en niet de stof vast aan de onderkant. Start het nieten in het midden en werk naar de hoeken toe.

diy bankje

De poten worden op de hoeken vastgemaakt. Ze zullen tevens de meubelstof op zijn plaats houden. Gebruik schroeven om de poten vast te zetten. Zorg er wel voor dat de schroeven niet te groot zijn, anders komen ze er aan de andere kant door.

poten onder bankje monteren

Ziezo, je zelfgemaakte bankje is af. Plaats het in de hal, de woonkamer, kinderkamer of waar je maar wil. Ben je de bekleding beu? Dan kan je simpelweg een nieuwe meubelstof voorzien. Handig, niet?

kleurrijke bankje in de hal

Via Brit.co

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.