10 Voorbeelden van Donkere Woonkamers

Donkere kleuren is iets waar heel veel mensen schrik van hebben. Ze denken dat het een ruimte ongezellig en klein laat aanvoelen. Dat is niet altijd het geval. Een woonkamer in donkere kleuren kan verrassend mooi zijn. Deze donkere tinten zorgen namelijk voor een mysterieuze, gesofisticeerde uitstraling.

Zwart en donkergrijs zijn waarschijnlijk de eerste kleuren waar men aan denkt. Maar je kan ook voor iets anders kiezen, zoals donkerbruin, blauw, groen of rood.

Hoe mooi een woonkamer met donkere kleuren ook kan zijn, toch vraagt het een beetje ‘tegengewicht’. Om het geheel niet te saai te maken, kies je best voor een aantal meubelen en accessoires in lichte kleuren (dat mogen gerust opvallende stukken zijn, zoals een oranje fauteuil). Elk interieur heeft immers contrast nodig.

donkere woonkamer

Zwartgrijze muren in combinatie met donkere houten meubelen zijn altijd een uitstekende combinatie. Hier werd zelfs de vloer in dezelfde kleur geschilderd.

donkere living

Wie had ooit gedacht dat een diep donkerblauwe muur met zoveel groene accenten er zo goed kon uitzien? Ik alvast niet. Een aangename verrassing dus…

woonkamer met donkere kleuren

Hoewel we dit vaker in slaapkamers zien, zijn donkere kleuren in een woonkamer nog niet echt ingeburgerd. Nochtans kan het resultaat erg stijlvol zijn. Donkere kleuren zullen een grote woonkamer extra knus en gezellig maken.

living met donkere kleuren

Verweerd hout en een donkere blauwgrijze muur; wat is er mooier dan dat? Hierdoor komen de witte kunstwerken extra tot hun recht.

donkere verf interieur

Contrast is altijd nodig in een interieur. In bovenstaande voorbeeldje worden de donkere vloeren en muren gecounterd door een lichtbeige hoogpolig tapijt en witte decoratiestukken.

woonkamer ideeen donkere verf

Eén ding is zeker: een donkere woonkamer kan in elke interieurstijl. Zowel in een klassieke setting als een moderne living zullen donkere verf en behangpapier niet misstaan.

ideeen voor de aankleding van een woonkamer

Het leuke van een woonkamer met donkere kleuren is dat je zelf accenten kan leggen. Plaats bijvoorbeeld een rode staanlamp of een oranje zeteltje in de kamer als eyecatcher.

donkere woonkamer met lichte meubelen

Om de woonkamer niet te kil te maken, is het best om voor warme verlichting te kiezen. Licht met een lage kleurtemperatuur zal het huiselijk gevoel versterken.

woonkamer met donkere muren

De prachtige marmeren schoorsteenmantel van bovenstaande woonkamer springt meteen in het oog, dankzij de donkere kleuren. Bij het gebruik van lichte tinten had dat niet het geval geweest.

living met donkere muren

Wil je donkere kleuren in je woonkamer gebruiken? Probeer dan te spelen met kleurvariaties, zoals in bovenstaande voorbeeldje. We zien hier blauwgrijze muren in combinatie met een blauwe sofa en bijzettafeltje. Rood-oranje accessoires zorgen voor de finishing touch.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.