Wellnessgevoel in de Badkamer met Indirecte Verlichting

Vroeger werd bijna elke ruimte verlicht met één centrale plafondlamp. Dat is gelukkig verleden tijd. Tegenwoordig denkt men ook aan de esthetische kant van verlichting, in plaats van louter te focussen op het functionele. Daarom zien we steeds meer sfeerverlichting in de vorm van indirecte verlichting – ook in de badkamer. Door indirecte verlichting in de badkamer op een correcte manier te implementeren, krijg je een erg stijlvolle uitstraling.

badkamerspiegel met indirecte verlichting

Indirecte verlichting in badkamers is niets nieuw. Nochtans kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van (aanvullende) verlichting, omdat wellnesscentra zo populair zijn. In deze spa’s wordt namelijk vaak indirecte verlichting gebruikt als teken van luxe.

bad met indirecte verlichting

Wil je energiezuinige indirecte verlichting in je badkamer? Kies dan voor een LED-strip, bijvoorbeeld van LED verlichting Brabant. Deze lichtslinger is iets duurder dan de klassieke TL-lampen, maar ze verbruiken een pak minder energie. Bovendien zijn LED-strips flexibel. Ze kunnen dus makkelijk in speciale vormen gelegd worden. Dit maakt van LED de meest flexibele en energiezuinige manier om indirecte verlichting in je badkamer te integreren.

LED-strips komen in allerlei kleuren. Naast het klassieke witte licht (warm of koel), zijn er tevens RGB LED-strips die bijna alle kleuren van de regenboog aankunnen. Zo kun je jouw badkamer een groen, rood of blauw accent geven, net zoals in een wellnessruimte.

ronde spiegel met daarachter LED strip

Indirecte verlichting kan overal. Je kan het bijvoorbeeld rond de badkamerspiegel plaatsen om de vorm te accentueren. Maar je kan het ook in het plafond, een wand of het badkamermeubel inwerken. Op deze pagina zijn al een paar leuke badkamers met indirecte verlichting te vinden.

indirecte verlichting badkamer

indirect licht in de badkamer

WC met een wand met indirecte verlichting

donkere tegels met warm indirect licht

badkamer wand met indirecte verlichting

toiletwand met indirect licht erachter

badkamer met lichtstrook

One reply on “Wellnessgevoel in de Badkamer met Indirecte Verlichting

 • T. Maasen

  Goedemiddag,

  Ik zou graag willen weten waar de grote ronde spiegel vandaan komt met het licht erachter.
  Graag hoor ik van u.

  Alvast bedankt en een fijne avond.

  Thirza Maasen

  Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.