Een dressoir decoreren doe je zo

In vrijwel elke eetkamer vinden we een dressoir terug. Dat is geen verrassing. Want een dressoir is niet alleen mooi maar ook praktisch. Omdat die kastje niet hoger is dan je heupen, oogt de ruimte veel groter. Bovendien heb je extra plaats om accessoires te plaatsen.

Wil je jouw dressoir decoreren op een creatieve manier? De interieurspecialisten van www.meubelcity.nl geven ons wat inspiratie:

Een vleugje groen

Planten mogen absoluut niet ontbreken in jouw interieur. Ze fleuren elke kamer op. En uit onderzoek blijkt dat ze zelfs een positieve invloed hebben op ons welzijn.

Decoreer jouw dressoir met enkele plantjes. Zoals een groepje cactussen of vetplantjes. Of een grotere plant net naast de kast. Je kan ook kiezen voor een mooie vaas met een kleurrijke bos bloemen in.

Kaarsen of theelichtjes

Tijdens donkere winteravonden is er niets gezelliger dan kaarslicht. Daarom mogen kandelaars of theelichtjes niet ontbreken op jouw dressoir.

Er zijn prachtige theelichthouders om uit te kiezen. Groot of klein, klassiek of modern, in glas of metaal; er is voor ieder wat wils.

Tip: kies voor geurkaarsen. Die verspreiden een heerlijk aroma in de woning.

dressoir aankleden inspiratie

Persoonlijke foto’s

Een dressoir decoreren doe je best op een persoonlijke manier. Bijvoorbeeld met fotokaders. Laat enkele foto’s afdrukken van familieleden, vakanties en andere onvergetelijke momenten, en zet ze in een mooi kadertje op de kast. Niet alleen de foto zelf is decoratief, ook het frame.

Tip: laat regelmatig nieuwe foto’s afdrukken. Zo wordt de inrichting niet te statisch.

Een tafellamp

Kaarsen en theelichtjes zijn leuk als sfeerverlichting. Maar soms heb je net iets meer licht nodig.

Zet daarom een tafellamp op je dressoir. Die vervult twee functies: enerzijds is het een decoratief item, en anderzijds zorgt ze voor extra verlichting.

Tafellampen komen in allerlei vormen, formaten, stijlen en kleuren. Heb je een trendy hangdressoir? Koop dan een stijlvolle designlamp. Staat er een chique eiken dressoir in de eetkamer? Dan past een klassieke tafellamp misschien beter.

Tip: is er geen stopcontact in de buurt van je dressoir? Geen probleem, want er bestaan ook oplaadbare tafellampen.

decoratie op houten dressoir

Hebbedingetjes

Een dressoir aankleden kan je op honderd-en-een verschillende manieren doen. Want er zijn oneindig veel hebbedingetjes om deze kast te decoreren. Bijvoorbeeld:

  • Een krans die tegen de muur leunt
  • Een klein beeldhouwwerkje
  • Een mooie schaal
  • Een set van decoratieve glazen
  • Een dienblad met daarin kleinere accessoires

Boeken

Ook boeken zijn decoratief een meerwaarde. Zet bijvoorbeeld jouw favoriete romans tussen twee boekenhouders, of leg enkele classics plat op de kast. Deze dressoirdecoratie wordt nog mooier wanneer je boeken van verschillende formaten met elkaar combineert.

De ruimte erboven

Vergeet niet om de ruimte boven je dressoir te benutten. Dat is de perfecte plek om een opvallende fotoprint of een chique schilderij op te hangen.

Wil je de muur erboven liever niet beschadigen. Zet de print dan simpelweg op de kast, en laat deze tegen de muur leunen. Simpel, maar mooi.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.