4 redenen om een kleerkast met spiegel te kopen

Wanneer je een meubelwinkel binnenstapt of een online woonshop bekijkt, word je overdonderd door de grote keuze aan kledingkasten. Alle formaten, stijlen en indelingen komen aan bod.

Ben je zelf op zoek naar een nieuwe kleerkast? Dan raden we aan om eentje met een spiegel te kopen. Want die biedt allerlei voordelen:

#1: full-size beeld van je outfit

Heel wat mensen kopen een spiegel om tegen de muur te hangen of een vrijstaand model. Meestal zijn die aan de kleine kant. Wanneer je ervoor staat, zie je slecht een deel van jouw lichaam.

Dankzij een kledingkast met spiegel is dat probleem verleden tijd. Omdat de kastdeuren minstens 2 meter hoog zijn, kan je jouw outfit van kop tot teen bewonderen. Op deze manier ben je 100% zeker dat alles bij elkaar past.

kledingkast met spiegeldeuren

#2: verruimend effect

De meeste van ons wonen in een bescheiden huis of appartement. In de slaapkamer is er niet al te veel plaats.

Een kleerkast met spiegeldeuren lost dat probleem op. Want de spiegel reflecteer het natuurlijk licht dat via de ramen binnenkomt. Zo lijkt de slaapkamer groter dan ze werkelijk is.

Om dit effect te maximaliseren, plaats je de kast best recht tegenover het venster. Wanneer de kledingkast tegen dezelfde muur als het raam staat, bereikt het licht de spiegel niet.

Tip: in een kleine slaapkamer kies je best voor schuifdeuren met een spiegel in plaats van draaideuren. Dan heb je minder vrije ruimte voor de kast nodig om jouw kleren te verzamelen.

zwarte kleerkast met spiegels

#3: past altijd en overal

Nog een voordeel van kledingkasten met spiegels is dat ze overal passen. Want er is een grote keuze aan modellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een strak witte kleerkast met een schuifdeur die volledig uit spiegelglas bestaat. Ben je eerder fan van een landelijke slaapkamer? Koop dan een houten kledingkast met drie draaideuren, waarvan de middelste een spiegel bevat. Kortom: er is voor elk wat wils.

moderne kleerkast met spiegel schuifdeuren

#4: ideaal voor spelende kinderen

Kinderen zien een kleerkast met spiegels als speelgoed. Voor de allerkleinsten is het een leuke manier om kennis te maken met zichzelf. Hun eigen reflectie zorgt voor oneindig veel plezier. Later, als de kinderen wat ouder zijn, kunnen ze zichzelf verkleden en hun outfit bewonderen. Ook in de kinderkamer heeft een kledingkast met spiegel dus een plaats.

kledingkast met schuifdeuren met spiegels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.