Gekleurde binnendeuren als eyecatcher

Het hoeft niet altijd wit te zijn. Maar al te vaak kiezen we voor ‘veilige’ kleuren als het op binnendeuren aankomt. Dat leidt tot saaie, eentonige interieurs.

Wil je eens iets anders? Maak dan van jouw binnendeur een echte designstatement. Geef ze een frisse tint, bijvoorbeeld geel, rood, roze of groen. Onderstaande voorbeelden zullen jou ongetwijfeld overtuigen.

Leuke blikvangers

Wie zijn binnendeuren wil kleuren heeft twee mogelijkheden: ofwel ga je voor contrast, ofwel kies je een complementaire kleur.

Contrasterende kleuren vallen het meeste op. Denk bijvoorbeeld aan een witte muur met daarin een felgele binnendeur. Bij deze aanpak houd je de rest van de inrichting vrij sober, want anders oogt alles te chaotisch.

Bij een complementaire kleur geef je zowel de muur als de deur dezelfde tint. De binnendeur is dan wel geschilderd, maar valt minder hard op. Dit brengt rust.

Past overal

Wie aan opvallende binnendeuren denkt, denkt waarschijnlijk aan de kinderkamer. Toch passen ze overal. Ook de deuren in de woonkamer, keuken, wc, hal en slaapkamer mag je gerust een fris kleurtje geven.

Hoe kan je binnendeuren schilderen?

Wil je jouw binnendeuren een frisse, opvallende kleur geven? Dat kan je makkelijk zelf doen. Volg simpelweg onderstaande instructies.

Benodigdheden:

 • Spons
 • Schuurpapier
 • Afplaktape
 • Grondlak
 • Kleurlak
 • Kwast
 • Lakroller

Stappenplan:

 1. Verwijder de deur. Schuur ze goed af met het schuurpapier. Ga er tenslotte met een vochtige spons over om alle stofresten te verwijderen. Laat het hout drogen.
 2. Kleef scharnieren en andere metaaldelen af met de afplaktape.
 3. Breng de grondlaag aan met een kwast en lakroller. Wacht tot deze droog is.
 4. Schuur het hout heel licht op en stof het af. Breng de eerste laag kleurlak aan.
 5. Van zodra de eerste laag droog is, breng je een tweede laag aan. Op deze manier verkrijg je een egale kleur.
 6. Verwijder de afplaktape en monteer de binnendeur opnieuw.

Tip: in een verfwinkel als Colorstore vind je honderden verschillende producten. Laat je goed adviseren over de juiste laksoort. Want niet elke verf is geschikt voor binnendeuren.

Extra decoratie

Eventueel kan je nog extra decoratie aanbrengen op de deur. Zoals in bovenstaande voorbeeldje. Daar zorgen goudkleurige stroken voor een luxueuze afwerking – wat mooi aansluiting bij de messing deurklink en tafellamp.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.