Een klein kantoor inrichten voor een maximaal ruimtegevoel

Is jouw werkplek eerder aan de kleine kant? Geen probleem. Want met enkele kleine aanpassingen oogt jouw bureauruimte een pak groter. Volg dus snel onderstaande tips voor de inrichting van een klein kantoor.

Koop schuifdeurkasten

In een kleine kantoorruimte telt elke vierkante centimeter. Daarom raden we aan om een schuifdeurkast te kopen.

De deuren van deze kasten schuiven naar binnen en niet naar buiten (zoals bij een draaideurkast), zodat er minder vrije ruimte nodig is aan de voorkant. Dat wil zeggen dat je andere meubels, zoals een bureau, iets dichter kan zetten.

Schuifdeurkasten komen in verschillende stijlen en formaten. Van super hoge modellen tot lage ‘dressoirs’. Er is dus voor ieder wat wils.

Berg alles op achter deurtjes

Over kasten gesproken: wij raden aan om alle spullen op te bergen achter gesloten deurtjes. Zet jouw kaften en andere documenten dus niet in een open rek, maar in een gesloten bureaukast. Zo oogt alles heel netjes. En zoals je weet: een opgeruimde kamer oogt veel groter.

Benut de hoogte

Wie geen overschot aan ruimte heeft, moet soms creatief uit de hoek komen. Benut bijvoorbeeld de hoogte van het kantoor:

  • Plaats enkele wandplanken boven je bureautafel. Daar kan je nog allerlei spullen op kwijt.
  • Koop geen vrijstaand whiteboard op wieltjes, maar hang eentje tegen de muur.
  • Kies voor één hoge kast, in plaats van twee lage modellen.

Haal het daglicht binnen

Natuurlijk licht vergroot jouw klein kantoor. Voorzie dus voldoende ramen (eventueel met bijkomende dakvensters).

Verder is het belangrijk om het daglicht niet te blokkeren. Zet dus geen grote plant voor de ramen, en let op welk type zonwering je kiest.

Op donkere dagen heb je waarschijnlijk wat kunstlicht nodig. Armaturen die zeker niet mogen ontbreken, zijn:

  • Verstelbare bureaulamp
  • Plafondspots, liefst boven kasten en tafels
  • Sfeerverlichting, bijvoorbeeld indirect licht, want een kantoor moet een aangename plek zijn om te werken

Plaats glazen scheidingswanden

Heb je een klein kantoor dat je wil opsplitsen in twee of meerdere werkzones? Plaats dan geen stenen muren. Glazen scheidingswanden zijn een betere optie, want ze creëren een gevoel van openheid.

Koop licht kantoormeubilair

Voor het inrichten van een klein kantoor kies je best voor lichte kleuren. Dat geldt niet alleen voor de muurverf, maar ook voor het meubilair. Wit is de beste optie. Maar je mag af en toe ook een accent leggen met een pastelkleurig ladeblok of een opvallende wandplank.

Heel donkere kleuren als zwart en mahonie hout laat je best links liggen. Die ogen te zwaar, en passen niet in een klein kantoor.

Ga voor een paperless office

In een paperless office probeert men zoveel mogelijk digitaal te doen. Je slaat documenten op in de cloud, waardoor je minder opbergmappen nodig hebt. Zo bespaar je plaats – wat ideaal is voor een kleine kantoorruimte. Bovendien is alles veilig in geval van nood (zoals een brand), en heb je ook vanop afstand toegang tot alle belangrijke info. Digitaal werken heeft dus alleen maar voordelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.