5x Inspiratie voor een knusse housewarming

Is je nieuwe woning eindelijk klaar om familie en vrienden te ontvangen? Dan is het tijd om een datum te prikken voor de housewarming.

Om een goede indruk te maken, wil je uiteraard origineel uit de hoek komen. Van een kaas- en wijnavond tot een movie night, zolang het maar een knusse avond is waarbij de gasten je nieuwe thuis kunnen ontdekken.

Nood aan wat inspiratie? Deze ideeën helpen je alvast op weg. 

1. Game night 

Wellicht heb je al wel wat liggen brainstormen… Welke activiteit kan eenvoudig in je woonkamer plaatsvinden, maar is ook fun gegarandeerd?

Een game night!

Duik in je collectie gezelschapsspellen of vraag aan je gasten om hun favorieten mee te brengen. Van Monopoly tot Ganzenbord en Twister, de opties zijn eindeloos. Combineer dit met lekkere snacks en een glas wijn, en je gaat een avond vol plezier tegemoet. 

2. Fotobooth

Installeer een fotohoek op een rustige plek in je huis. Hier kunnen de gasten dan enkele zotte en lachende plaatjes maken. Zo verlaat iedereen de housewarming met enkele prachtige, tastbare herinneringen. Die zullen alvast de moeite waard zijn om later op terug te kijken en om op te hangen tegen je prikbord of koelkast.

Tip: zorg voor een paar leuke attributen, zoals hoeden, zonnebrillen, sjaals…

3. Room tour 

Geen housewarming zonder een room tour, toch? Het bewonderen van je nieuwe stek en stijlvol interieur, dat is uiteindelijk waarvoor iedereen aanwezig is.

Probeer deze op voorhand wat voor te bereiden, zodat je over elke kamer iets leuks te vertellen hebt en je perfect weet in welke volgorde je alles wil tonen. Gaat het om een renovatie? Toon dan enkele foto’s van de oorspronkelijke situatie. Leuk om te vergelijken met het eindresultaat.

4. Kaas en wijn 

Een housewarming geven betekent ook je gasten voorzien van een hapje en een drankje. Dat kan soms een uitdaging zijn, want hoe pak je dit praktisch aan?

Mijn advies: kies voor een kaas- en wijnavond. Presenteer een assortiment aan verschillende kazen op een serveerplank en voorzie enkele speciale wijnen. Voeg wat vleeswaren en fruit toe zoals salami en druiven en de plank is compleet. Handig, want je kan alles op voorhand klaarzetten. Zo kan je samen met je gasten genieten.

5. Vuurkorf 

Is er een tuin(tje) aan je huis? Dan moet ook deze worden voorgesteld aan je gasten.

In de winter kan je dat perfect doen aan de hand van een gezellige vuurkorf, aangekleed met stoelen, dekentjes en marshmallows. Een muziekje op de achtergrond zorgt voor een leuke sfeer. Tot slot zorgen glazen bekers in plaats van fragiele wijnglazen ervoor dat gasten hun drankje mee naar buiten kunnen nemen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.