Trend: houten wandpanelen in je interieur

Als je de voorbije maanden op Pinterest heb gekeken of door een interieurmagazine hebt gebladerd, dan valt een trend meteen op: houten wandpanelen. Deze panelen met houten latjes duiken overal op in interieurs. Ze zijn niet alleen mooi, maar bieden ook een praktische functie. Ontdek wat ze zo speciaal maakt.

Decoratieve wandpanelen in hout

Deze wandpanelen hebben eerst en vooral een decoratieve functie. Het zijn leuke blikvangers in de woonkamer, eetkamer, bureauruimte of slaapkamer. De houten plankjes hebben een warme, natuurlijke uitstraling. Zo creëer je een gezellige sfeer zorgt.

Daarnaast verbeteren ze de akoestiek. Geluidsgolven die op harde oppervlakken terecht komen, zullen een vervelende galm veroorzaken. Deze akoestische panelen lossen dat probleem op. Achter het hout zit namelijk een laag akoestisch vilt. Die absorbeert de geluidsgolven. Hierdoor verbetert het akoestisch comfort in de ruimte. Dat is mooi meegenomen, toch?

houten wandpanelen met latjes in eetkamer

Kies je kleur

Wat er zo leuk is aan deze houten wandpanelen, is dat ze verkrijgbaar zijn in vele kleuren. Verkies je een traditionele blanke eik, eentje die zwart gebeitst is of walnoothout? Er zijn tientallen kleuren om uit te kiezen. Op deze manier is er altijd wel een muurpaneel dat bij de rest van je interieur past.

akoestisch paneel met houten latjes achter televisie en zwart tv-meubel in woonkamer

Makkelijk zelf te plaatsen

Nog een voordeel is dat de akoestische panelen makkelijk te installeren zijn. Al wat je nodig hebt is een cirkel- of decoupeerzaag om de panelen op maat te zagen, een schroefboormachine en schroeven. In recordtempo geef je je interieur een nieuwe look.

Let wel op de oriëntatie. Je kan de planken in twee richtingen monteren: horizontaal of verticaal. Je krijgt telkens een ander effect:

  • Verticaal: accentueer de hoogte van de kamer
  • Horizontaal: verbredend effect
akoestisch wandpaneel in hout achter bed in slaapkamer

Enkele toepassingen

Je kan deze panelen werkelijk overal gebruiken:

  • Als hoofdbord achter het bed in je slaapkamer
  • Als achtergrond voor de televisie in de woonkamer
  • Als accentmuur in de keuken
  • Als akoestisch paneel in de hal
  • Als plafondbekleding in een lange gang

We vinden ze niet alleen in woningen terug. Deze houten latjes zijn ook geschikt voor de interieurs van restaurants, coffee shops, kantoorruimtes, vergaderzalen, hotels, enz.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.