Ibiza style interieur met bohemian vibes

De Ibiza style is een creatieve, gedurfde manier om je interieur in te richten. Wat typeert de Ibiza look en hoe breng je deze stijl naar jouw woning? Je leert er alles over in dit artikel.

Wat is een Ibiza style interieur?

Een Ibiza style interieur is een inrichting met bohemian invloeden. Het heeft een overwegend wit kleurenpalet aangevuld met aardetinten zoals bruin, beige en terracotta. Die accentkleuren komen van de materialen die in een Ibiza style interieur vaak worden gebruikt. Denk maar aan houten tafels en kasten, rotan lampenkappen, rieten manden, wandtapijten met franjes, enz.

Vooral voor vakantiehuizen

In België zullen slechts weinig gezinnen hun interieur aankleden volgens de Ibiza style. Deze woonstijl is eerder weggelegd voor vakantiewoningen, zoals een appartement aan zee.

Ook in het buitenland zien we deze stijl regelmatig terug op vakantiebestemmingen, gaande van villa’s op Spaanse eilanden tot vakantiehuizen aan de Côte d’Azur.

Waarom? Omdat de Ibiza style meteen voor een vakantiegevoel zorgt. Het neutrale kleurenpalet met haar warme, natuurlijke materialen straalt een gevoel van rust uit. Je wordt helemaal zen. Net daarom zijn zoveel mensen verliefd op deze stijl.

ibiza interieur woonkamer

Zo creëer je een Ibiza style inrichting

Droom je van een Ibiza interieur? Volg dan onderstaande stappenplan:

  1. Witte muren en plafonds. Witte muren en plafonds vormen de basis van deze woonstijl. Geen gebroken wit, maar spierwit. Een plafond met houten balken kan ook perfect.
  2. Houten meubelen. Voor een Ibiza look zoek je houten meubelen in een lichte houtsoort, zoals eik, bamboe, beuk en acacia. Het hout mag gerust een ruwe, bijna afgeleefde uitstraling hebben.
  3. Textiel. Gebruik veel textuurrijke stoffen zoals linnen, katoen, zijde en wol. Voeg ook kussens, tapijten, en gordijnen toe met etnische patronen, franjes en kwastjes.
  4. Planten. Je Ibiza interieur is niet compleet zonder een paar planten. Cactussen, varens en sanseveria’s zijn uitstekende keuzes. Zet ze in terracotta potten of rieten manden.
  5. Verlichting. Kies voor hang-, vloer- en tafellampen in natuurlijke materialen zoals riet, bamboe en linnen. Plaats ook een paar windlichten met kaarsen.
  6. Bohemian details. Voeg persoonlijke en speelse details toe zoals dromenvangers, schelpen, manden, en wandtapijten om de ruimte een unieke en artistieke uitstraling te geven.
ibiza style zithoek

Dit moet je absoluut vermijden

Volgende zaken moet je absoluut vermijden als je een Ibiza inrichting wil:

  • Felle kleuren, zoals knalrood of fluo groen. Bij deze interieurstijl draait alles rond licht en sereniteit.
  • Kunststoffen. Plastic bijzettafels en kuipstoelen hebben geen plaats in een Ibiza interieur.
  • Donkere vloerbekleding. Vermijd donkere kleuren op je vloeren. Een witte gietvloer, lichte natuursteen of subtiele terrazzo tegels zijn een betere optie.
  • Raambekleding. Ibiza style woningen hebben doorgaans geen raambekleding, zodat het natuurlijke licht maximaal kan binnenvallen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.