Industrieel design in je eetkamer

Er zijn tientallen woonstijlen. Een van de stijlen die we niet zo vaak terugzien, maar wel erg mooi is, is de industriële interieurstijl. Deze wordt getypeerd door ruwe materialen en een robuuste afwerking. Hierdoor doet deze woonstijl denken aan de oude fabrieken van vroeger. Wil je het industrieel design naar je eetkamer halen? Dan ben je aan het juiste adres!

Industriele eetkamer: back to basics

Met een industrieel interieur gaan we terug naar de basismaterialen. De kunststof meubels of accessoires van de jaren ’70 waren leuk, en zijn bij sommige retro liefhebbers nog altijd geliefd. Toch gaan de meeste mensen meer en meer kiezen voor natuurlijke – of op zijn minst op natuur gebaseerde – materialen. Hout is daar een belangrijk element in. Een stoere boomstamtafel in het midden van de eetkamer is een eyecatcher voor jaren. Denk daarbij nog aan andere stoere elementen zoals een betonnen vloer, grote metalen afvoerbuizen of ruwe bakstenen muren. Daarbij combineer je oude accessoires zoals metalen kasten, grote blikken bussen of stoere scheepslampen. ‘Stoer’ en ‘gerecupereerd’ zijn de sleutelwoorden voor een industriële eetkamer.

industriele eetkamer tafel en stoelen

Hout in de vroegere werkplaatsen

Hout was vroeger een dankbaar materiaal. Het was overal voorhanden en gemakkelijk te bewerken. De stoere boomstamtafel zoals we die nu kennen, komt oorspronkelijk uit deze ateliers. Men plaatste een paar oude metalen geraamtes op zijn kant, legde er een paar dikke houten ruwe planken op, en men had een werktafel. Deze tafel was sterk genoeg om jarenlang te kunnen meegaan. Dit concept is blijven bestaan zodat we deze stoere boomstamtafel nu ook gewoon in de handel kunnen verkrijgen. Je kan ze zelfs op maat laten maken. Het leuke aan dit type tafel is dat ze uniek is. Elke boom is uniek, en dus ook de houtstructuur die je in de tafel terugvindt.

industriele woonstijl eetkamer

Het industrieel interieur

Je hoeft niet altijd een loft of een oude werkplaats te bezitten om te kiezen voor een industrieel design in je eetkamer. Ook al heb je een kleine eetkamer, met een paar tips kom je al heel ver. Hou het bijvoorbeeld bij neutrale kleuren: grijs, bruin, beige en houtkleur. Gebruik eerlijke materialen zoals hout, metaal, beton en baksteen. Eventueel haal je er een paar felgekleurde accessoires bij, maar de hoofdkleuren zijn neutraal en zacht. Laat, indien mogelijk, veel licht binnenkomen. Hou de structuur van het gebouw zichtbaar: balken, airco-buizen of metalen trappen mogen gerust in het oog springen. Zolang het maar stoer oogt, zit je goed voor een industriële look.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.