9 Mooie en praktische kamerverdelers

Bakstenen muren of gipskarton wanden om een woning in kamers op te delen, is niets nieuws. Maar flexibel is het ook niet. Soms wil je geen twee aparte kamers creëren, bijvoorbeeld wanneer je een woonkamer met een bureauruimte hebt – dan is het leuk om contact met de woonkamer te behouden. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Laat je inspireren door deze 9 mooie en praktische kamerverdelers.

Gordijnen

Gordijnen zijn de perfecte room divider. Je kan ze makkelijk opzij schuiven om van twee kamers een grote ruimte te maken. Even wat privacy nodig? Schuif de gordijnen dan opnieuw open.

Het leuke aan gordijnen is dat er zoveel verschillende kleuren, texturen en patronen zijn. Je kan bijvoorbeeld eenvoudige witte lichtdoorlatende gordijnen hangen. Verduisterende gordijnen met een subtiel patroon zullen er helemaal anders uitzien. Met deze kamerverdeler kan je dus alle kanten uit.

gordijnen als afscheiding ruimte

Een open kast

Daarnaast kan je een open kast als kamerverdeler gebruiken. Dat heeft twee voordelen. Enerzijds heb je extra opbergruimte voor boeken en andere spelen, anderzijds heb je een extra scheiding tussen de twee ruimtes. Groot of klein: je kiest zelf hoe deze room divider eruit ziet.

open kast in het midden van de kamer

Houten planken

Heb je al gedacht aan houten panelen? Simpelweg enkele horizontale of verticale planken gebruiken als kamerscheider kan erg mooi zijn. Bovendien kan je ervoor kiezen om de planken een likje verf te geven of de houtstructuur zichtbaar te laten.

kamerverdeler

Houten panelen

Voor een iets meer gesloten scheiding kan je de houten planken vervangen door 2 of 3 grotere panelen. Dit is tevens de perfecte plek om hangpapier te gebruiken of foto’s op te hangen.

scheiding tussen kamers met houten panelen

Schermen / paravents

Natuurlijk mogen we de klassieke schermen niet vergeten. Zo’n paravent wordt voornamelijk in Aziatische landen gebruikt, maar er zijn ook modernere exemplaren. Het voordelen van deze kamerverdelers is dat je ze makkelijk kan verplaatsen.

paravent

Takken

Mensen die houden van een natuurlijke uitstraling kunnen takken gebruiken. Deze room divider kan je trouwens makkelijk zelf maken. Bevestig een balkje aan het plafond en op de vloer, zaak de takken op maat en kleef ze ertussen met houtlijm.

takken als kamerscheiding

Schuifdeuren

Verdeel de ruimte in twee door middel van schuifdeuren (eventueel met een glaspartij in). Om grote afstanden te overbruggen, kan je meerdere rails ophangen.

schuifdeuren

Touw

Deze kamerverdeler doet enigszins denken aan de takken. Hier wordt echter een touw tussen de bovenste en onderste plank gespannen. Hier kan je opnieuw spelen met de uitstraling. Kies een klassiek bruin touw voor een landelijke uitstraling of een kleurrijk nylon touw voor een modernere look.

touw als kamerverdeler

Een open haard

Een room divider die iets duurder is, maar zeker  zo mooi, is een gashaard. Heel wat mensen plaatsen een gashaard tussen de woonkamer en eetkamer. Door de ruimte aan weerskanten blijft de doorgang mogelijk. Bovendien kan je door het glas van de haard naar de andere ruimte kijken – erg leuk.

gashaard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.