Hippe Plantenbakken: Urban Jungles
Previous
RANDOM
Klein maar Fijn: Appartementje met Scandinavische Touch
Next

8 Kleurenschema’s voor een Stijlvolle Slaapkamer

by kevin on december 12, 2014
interieur

Kleuren kunnen een interieur maken of kraken. Ze zorgen voor een bepaalde sfeer in een ruimte. Dat is niet alleen het geval in de woonkamer, maar ook in een slaapkamer. Helaas hebben heel wat mensen nog steeds problemen met het vinden van een goed kleurenschema. Daar proberen we vandaag een oplossing voor te vinden met onderstaande voorbeelden:

1. Groen en bruin: Deze natuurlijke kleuren zijn perfect geschikt voor een slaapkamer. Ze zijn makkelijk te combineren en overheersen de ruimte niet. Mooi en stijlvol, net zoals het moet zijn.

slaapkamer kleurenpalet

2. Marinekleuren: de subtiele blauwschakeringen doen mij meteen aan de zee denken. Om het geheel niet te eentonig te maken, is een accentkleur nodig (in dit geval een warm oranje).

marinekleuren slaapkamer

3. Liefelijke kleuraccenten: Het is een goed idee om voornamelijk neutrale kleuren te gebruiken in een interieur. Maar een frisse tint, zoals de rode/roze kussens en bank, mag niet ontbreken.

kleuraccenten in de slaapkamer

4. Vrolijk geel: Breng het zonnetje in huis met dit vrolijke kleurenschema. De aardetinten en gele accenten passen perfect bij elkaar.

aardetinten kamer

5. Gezellig grijs: Hoewel pure grijstinten ook mooi kunnen zijn, vermijden veel mensen deze kleuren omdat ze kil kunnen aanvoelen. Mix ze daarom met een andere kleur (bijvoorbeeld bruin) om ze wat warmer te maken.

kleurenschema voor slaapkamer

6. Zacht pastel: Pasteltinten doen het altijd goed in een slaapkamer. Ze zorgen voor rust en sereniteit, waardoor je zal slapen als een roosje.

slaapkamer met pasteltinten

7. Donker cyaan: Dit is een kleurenschema voor durvers. De donkere kleuren en cyaan accenten creëren een mooi contrast.

cyaan kleurenpalet slaapkamer

8. Groen, geel en blauw: Hou je van creatieve kleurencombinaties in een slaapkamer? Dan is dit misschien wel iets voor jou. De blauwe muren, zachtgele lakens/gordijnen en groene stoel zorgen voor een stijlvol geheel.

kleurencombinatie voor slaapkamer

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijk kleurenpaletten voor slaapkamers. Er zijn nog honderden andere mogelijkheden. Ga eens binnen bij de dichtstbijzijnde decoratiewinkel en laat je inspireren (en informeren) om zelf het kleurenschema van je dromen samen te stellen.

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »