Inspiratie: Keukens met Creatieve Kleuren

Wanneer we een kijkje nemen in de woning van de doorsnee Belg, zien we in de keuken voornamelijk dezelfde kleuren. Houttinten overheersen in een landelijk keuken en in een moderne keuken vinden we vooral witte en zwarte tinten. Dat is een beetje saai niet? Hoewel heel wat mensen schrik hebben van een opvallende kleur, kan het resultaat verbluffend mooi zijn. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande voorbeelden:

Turquoise

Turquoise is niet echt een kleur die we vaak terugzien in een keuken. Onterecht eigenlijk, want het resultaat mag zeker gezien worden. Ook het donkere aanrecht en de witte kastjes passen perfect in dit plaatje.

keuken in turquoise

Olijfgroen

Wist je al dat groen vaak in een ziekenhuis wordt gebruikt omdat het patiënten kalmer maakt? In deze olijfgroene keuken word je dus helemaal zen – ideaal om rustig te koken.

olijfgroene keuken

Blauwgrijs

Deze blauwgrijze kastjes zien er geweldig uit, omdat de rest van de keuken maagdelijk wit werd gehouden. Zo krijgt men een mooi contrast.

blauwgrijze keuken

Geelgroen

Ok, deze kleur is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar als je op zoek bent naar een unieke tint voor je keuken, hoef je niet verder te zoeken. Deze keuken ziet er althans erg fris uit…

geelgroene moderne keuken

Lichtgroen

Mag het iets conservatiever zijn dan het vorige voorbeeld? Neem dan een kijkje naar deze lichtgroene keuken. Het klassieke design kreeg een trendy toets dankzij deze frisse tint.

lichtgroene keuken

Babyblauw

Licht kleuren kunnen een kamer optisch vergroten. Daarom is deze babyblauwe keuken perfect. Deze tint geeft het geheel een luchtige uitstraling, zeker in combinatie met het grote raam aan de rechterzijde.

klassieke keuken in babyblauw

Oranje

Deze opvallende oranje tint past perfect in een retro keuken. Ze valt extra hard op door de witte kastjes en tegels. Ook de meubelen en decoratiestukken zijn op dit kleurenschema afgestemd.

oranje keuken

Geel

In deze keuken is het altijd zomer. De gele kastjes zorgen namelijk voor een frisse uitstraling. Hier zal je met plezier staan koken!

gele keuken

Regenboog

Heb je moeite met het kiezen van een nieuwe kleur voor je keuken? Waarom gebruik je ze niet allemaal? Verf elk kastje in een verschillende tint voor een mooi regenboogeffect. Zorg er dan wel voor dat de rest van de kamer sober blijft, anders wordt het een overvloed aan kleuren.

regenboog keuken

One reply on “Inspiratie: Keukens met Creatieve Kleuren

  • Hilda

    Hoi! Ik ben benieuwd waar de helblauwe keuken met de gekleurde steentjes uit het stukje ‘creatieve kleuren keukens’ vandaan komt. Alvast bedankt! Groet, Hilda

    Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.