Grote tips voor een kleine keuken

Kleine keukens kunnen verrassend groot zijn. Met de juiste optische trucjes zal jouw kleine keuken er veel groter uitzien, hoewel er aan de afmetingen niets verandert. Lees dus snel verder voor onze handige ‘groeitips’.

10 Tips die kleine keukens groter maken

Tip 1: Ga voor lichte kleuren

In tegenstelling tot donkere kleuren, zullen lichte tinten veel meer licht reflecteren. Dit zorgt op zijn beurt dat een kleine ruimte veel groter oogt. In een kleine keuken verf je jouw muren en plafonds dus best wit. Kies ook niet voor donkere kastjes, maar ga voor witte fronten.

Tip 2: Laat meer licht binnen

De eerste tip brengt ons naadloos bij nummer twee: laat voldoende licht binnen. Hang dus geen gordijnen voor het raam. Ook grote planten kunnen het natuurlijke licht blokkeren.

Kunstlicht is ook belangrijk in een kleine keuken. Zorg dat er voldoende licht is op belangrijke plaatsen, zoals boven het aanrecht, kasten en de tafel.

Tip 3: ga voor maatwerk

Elke vierkante centimeter telt in een kleine keuken. Daarom is er wat maatwerk nodig. Er zijn allerlei modulaire oplossingen, maar daar heb je vaak ruimteverlies. In een kleine keuken is maatwerk dus zeker interessant.

Tip 4: kasten tot aan het plafond

Nog een tip om meer uit de ruimte te halen. Door kasten tot aan het plafond te nemen, creeer je heel wat extra opbergruimte. Hier kan je bepaalde zaken opbergen die je minder frequent nodig hebt. Bovendien valt er ook geen stof bovenop de kast. Dat is dus een win-win situatie.

Tip 5: kies compacte keukentoestellen

Ovens, microgolfovens, koffiezets, waterkokers, … komen in verschillende formaten. Voor jouw kleine keuken kies je best een compact model. Zo kan je opnieuw wat ruimte besparen.

Tip 6: ga voor combitoestellen

Combitoestellen zijn perfect voor een kleine keuken. Een koelkast met vriesvak neemt bijvoorbeeld minder plaats in dan een frigo en vriezer apart. Ook een combimagnetron is erg handig.

Tip 7: de binnenkant van kasten

Eventueel kan je aan de binnenkant van kasten een rekje ophangen voor kruiden, sponsjes, …

Tip 8: naar de kringwinkel

Af en toe eens goed rommelen kan wonderen doen. Bekijk alle potten, pannen, schalen, kommen, … die in de keuken te vinden zijn, en werp overbodige exemplaren weg. Je hebt immers geen zes verschillende pannen nodig!

Tip 9: een rijdend keukeneiland

Een keukeneiland neemt heel wat plaats in, wat nadelig is in een kleine keuken. Daarom is een keukeneiland op wieltjes interessant. Je kan dit makkelijk verplaatsen om extra ruimte te maken.

Tip 10: gesloten kasten

Kasten met glazen deurtjes of wandplanken zijn erg mooi. Helaas geven ze een rommelige indruk. Gesloten kasten in een kleine keuken creeren een gevoel van rust, en zullen de ruimte groter doen lijken.

Inspiratie voor kleine keukens

Wie dacht dat een compacte keuken niet mooi is, is verkeerd. Met de juiste inrichting is deze ruimte een echte blikvanger. Laat je nu inspireren door deze prachtige minikeukens:

kleine keuken met veel wit

gezellige minikeuken

kleine keuken in een landelijke stijl

compacte keuken met zwart wit kleuren

kleine keuken met speels behangpapier met patronen

tiny kitchen

smalle keuken met hoge plafonds

mini keukentje

kleine keuken met keukeneiland

scandinavische keuken met wit en hout

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.