DIY: Dennenappel Aanmaakblokjes

Enkele weken geleden hadden we het over open haarden. In dat artikel gaven we een aantal tips om op een eenvoudige manier vuur te maken. Maar vandaag kwam ik dit DIY-project van Kate tegen. Zij maakt zelf haar aanmaakblokjes met behulp van dennenappels. Hieronder vind je alle info om zelf deze dennenappel aanmaakblokjes te maken.

Wat je nodig hebt

  • Dennenappels (duh…)
  • Theelichtjes
  • Cupcake blaadjes
  • Cupcake bakplaat
  • Geurolie/parfumolie

Instructies

We beginnen met de dennenappels. Je kan deze in een winkel kopen, maar het is uiteraard goedkoper (en leuker) om ze zelf te verzamelen in het bos. Gebruik een borsteltje om alle takjes en zand te verwijderen. Dennenappels die nog dicht zijn, laat je best nog enkele dagen in huis liggen. Door de warmte zullen ze opengaan.

dennenappels

Neem daarna de cupcake bakplaat en vul alle gaatjes met cupcake blaadjes. Verwijder de metalen potjes van de theelichtjes en plaats ze in de vormen. Vergeet niet om de wieken omhoog te zetten.

diy dennenappel aanmaakblokjes

Nu gaan we alles ‘bakken’. Plaats de bakplaat in een oven van ongeveer 100° C en wacht totdat het kaarsvet gesmolten is.

Klaar? Haal de bakplaat uit de oven en voeg een paar druppels geurolie toe aan het kaarsvet. Daarna moeten we nog de wieken naar de zijkant van het cupcake blaadje verplaatsen, zodat deze niet onder de dennenappel terecht komen.

gesmolten theelichtjes

Plaats daarna de dennenappels in het warme kaarsvet. Het vet zal uitharden en de dennenappel op zijn plaats houden.

vuur maken met dennenappels

Van zodra de kaarsjes gedroogd zijn, kan je ze uit hun vorm halen. Proficiat, jouw dennenappel aanmaakblokjes zijn klaar! Leg ze in je open haard, plaats er een paar kleine stukjes hout bovenop en steek ze aan via het lontje. In 1-2-3 heb je een lekker warm vuur. En dankzij de parfumolie heb je geen last van chemische geurtjes. Handig, niet?

dennenappels voor open haard

One reply on “DIY: Dennenappel Aanmaakblokjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.