7 Foto’s die bewijzen dat een groene keuken wel een goed idee is

Nee, het hoeft niet altijd zwart of wit te zijn. Groene keukens zijn verrassend mooi. Geloof je me niet? Neem dan snel een kijkje naar deze 7 inspirerende voorbeelden.

Groene keuken inspiratie

Je hoeft geen felgroene keuken te kopen. Door de kleurintensiteit wat terug te schroeven, ontstaat er een heel stijlvolle en serene tint. Neem maar eens een kijkje naar bovenstaande afbeelding, die straalt enorm veel rust uit, toch? De messing accenten (handgrepen, keukenkraan en wandlamp) staan erg goed bij het ontwerp.

Deze groene keuken heeft een klassiekere uitstraling. Maar het resultaat is daarom niet minder mooi. Een donkere olijfkleur zorgt voor een speelse toets, en combineert mooi met de donkere parketvloer en het lichte keukeneiland. Ook hier zien we weer keukenkranen in messing en messing verlichting.

Wat een luxe. We weten niet waarnaar eerst te kijken; naar de schitterende groene keukenkastjes, of de statige werkbladen en spatwanden in natuursteen. De rode barkrukjes zorgen voor een leuk accent, terwijl het houten snijblok op de kop van het eiland ook absoluut een blikvanger is.

Muntgroen, afgeronde hoeken, vintage kroonluchter… ja, dit is een retro keuken. Toch heeft het ontwerp een modern kantje, dankzij de rvs-toestellen en design tafellampen op het aanrecht. Het aanrecht in groen marmer mag ook gezien worden.

Hier wordt een licht groene keuken gecombineerd met zwarte handgrepen, waardoor er een mooi contrast ontstaat. Op deze manier ontstaat er een gevoel van rust. Zij jij jezelf al koken in deze trendy keuken?

Tot hiertoe hebben we veel klassieke groene keukens gezien. Gelukkig hebben we de designliefhebbers niet vergeten. Wat denk je bijvoorbeeld van bovenstaande ontwerp, met donkergroene greeploze kasten en lades? Prachtig, niet? Zeker in combinatie met de koperen spatwand en zware mosterdkleurige gordijnen. Ik ben alvast grote van van deze designkeuken.

Tenslotte gaan we de Scandinavische toer op. De indeling van de keuken is vrij eenvoudig – dat geldt ook voor de groene kastjes – maar wordt opgefleurd door de verschillende bokalen, tassen, snijplanken en kommetjes. De houten eettafel zit boordevol karakter. Dat geldt ook voor de klassieke stoelen.

3 replies on “7 Foto’s die bewijzen dat een groene keuken wel een goed idee is

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.