De Beste Kleuren voor jouw Woning

Kleuren zorgen voor heel wat sfeer, maar kunnen ook de gemoedstoestand flink beïnvloeden. Weten wat het effect van verschillende kleuren is, is van essentieel belang om erachter te komen welke kleur perfect in welke ruimte past. Lees snel verder voor de beste kleuren per woonruimte.

De woonkamer

De kleur kiezen van een woonkamer hangt vooral af van de grootte van de woonkamer. Gebruik lichte kleuren zoals wit, beige of pasteltinten bij een kleine woonkamer om de ruimte optisch groter te laten lijken. Schilder het plafond in gebroken wit en trek dit 30 cm door naar de muren. Hierdoor lijkt een ruimte breder. Een grote ruimte kan kil en afstandelijk aanvoelen. Gebruik daarom heldere, warme of donkere kleuren om meer intimiteit te creëren. Goede voorbeelden van warme kleuren zijn: bruin, rood en oranje.

kleurpalet voor woonkamer

De slaapkamer

Het is van belang in de slaapkamer kleuren te gebruiken die rust en een ontspannen sfeer opwekken. Blauw is daarom één van de beste kleuren om toe te passen omdat het rustgevend is, verkoelt en een relaxte mood geeft. Het is bewezen dat mensen in een blauwe slaapkamer het langst slapen en gelukkig wakker worden. Ook kleuren zoals wit en pasteltinten zijn ideaal om volledig te ontspannen en tot rust te komen. Het gebruik van natuurlijke kleuren zoals een zandkleur of grasgroen zijn de laatste jaren ook erg populair. Kleuren die in de natuur te vinden zijn wekken rust op.

kleuren slaapkamer

De badkamer

De perfecte kleur voor de badkamer hangt af wat voor gevoel je de ruimte wilt geven. Wil je een oase van rust? Kies dan voor warme, rustige tinten, zoals groentinten, zachte bruintinten en crèmekleuren. Wil je een toch een meer actieve ruimte maken van de badkamer voor een snelle start? Dan kan je het beste kiezen voor een felle accentmuur. De muur die je ziet wanneer je de badkamer binnenloopt is hier het meest voor geschikt. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren oranje, felroze of zonnig geel. Deze kleuren kan je perfect combineren met wit. Houd je van een frisse badkamer waar hygiëne een belangrijke rol speelt? Kies dan voor koudere kleuren zoals blauwtinten, citroengeel, limoengroen of laat de badkamer wit. Deze kleuren zorgen voor een frisse uitstraling en geven een gevoel van welbehagen en sereniteit.

kleur voor badkamer

De keuken

Als het gaat om de keuken passen wit, blauwe of groene kleuren goed. Elk van deze kleuren doet iets anders met de keuken en kunnen allen bijdragen aan een warme ruimte. De meeste mensen beginnen hun dag in de keuken en wit kan een ruimte veel energie geven. Wit geeft een schoon en fris gevoel en het kan je ook wakker maken vanaf het moment dat je de keuken in loopt. Schilder de keuken in blauwe tinten wat een mooi effect geeft door de schone en serene look. Het is wel het beste blauw met mate toe te passen en in verschillende tinten, omdat blauw anders overheerst. Als laatste kan het ook mooi zijn om groen als kleur te kiezen. Er zijn veel verschillende groentinten: appeltjesgroen, mintgroen en olijfgroen. Deze kleuren combineren goed met wit en houten accenten en kunnen energie geven maar tegelijkertijd ook rust.

kleuren voor in de keuken

Welke kleur je toepast in welke kamer hangt af van je persoonlijke voorkeur en type ruimte. Denk altijd goed na over welk gevoel je wilt krijgen in een bepaalde ruimte. Door deze tips op te volgen ben je in ieder geval al een eind op weg.

One reply on “De Beste Kleuren voor jouw Woning

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.