10 Kleurrijke Ikea Hacks

Ikea hacks zijn producten van de Scandinavische woonwinkel Ikea die met een beetje creativiteit een nieuwe look en/of functie krijgen. Ze zijn bijzonder populair geworden de laatste jaren (neem maar eens een kijkje op de website Ikeahackers.net). Omdat ik een grote fan ben van kleur in een interieur, heb ik de 10 meest kleurrijke Ikea hacks op één pagina verzameld.

1) Tarva Coral Dressoir

Op de blog thistlewoodfarms vond ik dit kleurrijke kastje terug. Het originele model is bijna onherkenbaar dankzij de speelse decoratiestukken en een nieuw likje verf.

ikea hack kastje

2) Pastel lampenkappen

Dit is misschien wel de meest eenvoudige Ikea hack. Door de klassieke Foto hanglamp een fris kleurtje te geven, krijg je meteen een heel andere look. Het is snel, eenvoudig en goedkoop – zeker het proberen waard!

kleurrijke ikea lampen

3) Losjon dots

‘Losjon’ zijn kleurrijke kleerhangers van Ikea. Ze komen in verschillende kleuren, zodat je ze eenvoudig kan afstemmen op de rest van jouw interieur. Maar je kan ook diverse tinten combineren en zo een groot rooster maken. Het ziet er niet alleen goed uit, het is ook erg praktisch.

ikea hack

4) Donut tapijt

Dit is de perfecte Ikea hack voor Homer Simpson. Met behulp van een likje verf en een schaar kan je van een eenvoudig rond Ikea tapijt een donut maken, inclusief sprinkles!

ikea donut tapijt

5) Lampbloempot

Wie had ooit gedacht dat deze fleurige bloempot in een vorig leven een lampenkap was? Marlene gebruikte de Basisk hanglamp en een flinke dosis creativiteit om een unieke bloempot te maken. Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

ikea hack bloempot

6) Beschrijfbaar kastje

Verf een Ikea kastje met bordverf en je kan er meteen opschrijven wat er in elke lade zit. Dit is ideaal voor een hobbykamer of een kinderkamer.

ikea hacks

7) Kleurrijke Sigurd bank

De meest eenvoudige Ikea hacks zijn meestal de beste. Alecia van de blog Likes of Us toverde een standaard Ikea Sigurd zitbank om in een echte blikvanger. Hiervoor had ze enkel wat verf, een aantal plankjes en een lijmpistool nodig. Zo simpel is het.

ikea zitbank hack

8) Regolit polkadots

De Regolit hanglamp is een van de bestsellers van Ikea. Daarom zijn er een heleboel hacks voor dit model te vinden. Een van mijn favorieten is deze polkadot versie. Met behulp van een aantal gekleurde stickers geef je deze hanglamp meteen een speelse look.

beste ikea hack verlichting

9) Behangpapier trapjes

Naast verf biedt ook behangpapier een heleboel mogelijkheden. Daarom gebruikte Audrey kleurrijke behangpapier met vrolijke patronen om haar Ikea trapjes/stoeltjes te bekleden. De vrolijke kleuren zullen meteen een glimlach op je gezicht toveren.

ikea hack behangpapier

10) Tarva kleurovergang

Nog een leuke kleurrijke Ikea hack; verf de laden van het Tarva kastje in verschillende kleuren die steeds donkerder worden. Deze gradiënt ziet er erg leuk uit.

ikea hack

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.