DIY: Vrolijke Verwisselbare Fotokaders

Fotokaders zijn in vrijwel elke woning te vinden. Ze zijn ideaal om vakanties, geboortes, verjaardagen, huwelijken … te herinneren. Maar net zoals de rest van je decoratie, is het een goed idee om soms wat nieuwigheden te introduceren. Helaas is dat bij een fotokader niet altijd makkelijk. Dankzij dit DIY project kan je snel en eenvoudig een fotokader met verwisselbare foto’s maken.

Benodigdheden

Laten we eerst een kijkje nemen naar het boodschappenlijstje voor dit project:

  • Een fotokader (duh)
  • Inpakpapier met een leuk patroon
  • Dubbelzijdige kleefband
  • Een schaar
  • Spuitverf
  • Zelfklevende plastiek haakjes
  • Foto’s
  • Een potlood

Instructies

Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Stap 1: de kader opmeten

Eerst en vooral moeten we de grootte van ons fotopapier opmeten. Verwijder de achterkant van de kader en gebruik een potlood om de vorm op het inpakpapier over te zetten.

diy fotokader

Stap 2: het papier uitknippen

Nu kunnen we simpelweg de potloodlijnen volgen en een stukje inpakpapier uitknippen.

foto uitknippen

Stap 3: het papier kleven

Klaar? Kleef dan het inpakpapier met de dubbelzijdige tape in de fotokader. Druk het goed aan om ervoor te zorgen dat het zeker niet loskomt.

fotokader project

Stap 4: de haakjes kleuren

Daarna gaan we aan de slag met onze plastiek haakjes. We gebruiken deze om onze foto’s aan te hangen. Maar eerst gaan we ze een kleurtje geven. Je kan een kleur kiezen die bij het inpakpapier past, of voor een contrasterende tint gaan. Zorg er in ieder geval voor dat je een oude krant of een stuk karton als bescherming gebruikt.

haakjes kleuren

Stap 5: de haakjes kleven

Kleef de haakjes op het inpakpapier. Heb je geen zelfklevende haakjes gevonden? Dan kan je nog altijd de dubbelzijdige kleefband gebruiken.

doe het zelf fotokader

Stap 6: foto’s afdrukken en uitknippen

Druk de foto’s af op een stuk dik papier en knip ze uit. Laat aan de bovenkant wat extra ruimte voor de gaatjesknipper. Als alternatief kan je een stukje touw in een lus aan de achterkant van de foto kleven.

babyfoto afdrukken

Stap 7: ophangen en genieten

Hoera, je nieuwe fotokaders zijn klaar! Zoek een leuk plaatsje in huis en hang ze aan de muur. Ben je de foto’s beu? Geen probleem, want in een mum van tijd kan je de foto’s veranderen.

kleurrijke fotokaders

Via RendiStyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.