DIY: Maak een Stijlvol Kruidenrekje

Gisteren hebben we reeds een kijkje genomen naar een aantal kleurrijke Ikea hacks. Vandaag heb ik nog een leuke toepassing van een Ikea product; een stijlvol rekje voor potten met verse kruiden. Dit DIY-project is ideaal voor hobbykoks die houden van verse tijm, basilicum, bieslook of dragon.

Benodigdheden

Volgende zaken hebben we nodig om het kruidenrekje te maken:

  • Het Ikea Vurm wijnrek
  • 4 Grote glazen
  • Een handvol steentjes
  • Bordverf
  • Een verfborstel
  • Bakpapier

diy project verse kruiden rekje

Instructies

Stap 1: Dip de glazen in de bordverf, zodat de onderkant mooi egaal bedekt is. Laat ze even uitlekken en plaats ze daarna op een stukje bakpapier om ze te laten drogen. Door bakpapier te gebruiken zullen de glazen niet aan het papier kleven, iets wat bij keukenrol bijvoorbeeld wel het geval is.

Stap 2: Van zodra de bordverf gedroogd is, kunnen we elk glas vullen met steentjes. Vul ze tot aan de verfrand. Dankzij deze steentjes blijft het overtollige water niet in de potgrond hangen.

Stap 3: Plaats de verse kruiden in de glazen. Je zal waarschijnlijk de potgrond moeten ‘bijknippen’ totdat deze goed in het glas past. Probeer om de wortels van het plantje zo weinig mogelijk te beschadigen.

Stap 4: Nu is het tijd om het Vurm wijnrek op te hangen. De standaardpositie van dit wijnrek is verticaal, maar voor dit project gaan we het horizontaal bevestigen. Gebruik een boormachine en schroevendraaier om het rekje stevig tegen een muur vast te zetten.

Stap 5: Vergeet niet om de naam van het kruid op de bordverf te schrijven. Dit is erg handig als je middenin een moeilijk recept zit. Schuif de glazen in het wijnrek en je bent klaar om een heerlijk diner te bereiden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.