Nailed It: Kunstwerkje met Nagels en Draad

Gisteren kwam ik op de website van Charlotte terecht. Ze deelt allerlei leuke projecten om zelf dingen te maken, zoals vogelvoeders, Halloweendecoratie, lampjes, enz. Wat mijn aandacht greep is dit kunstwerk van nagels en draad. Het is heel makkelijk te maken en het resultaat mag zeker gezien worden. Misschien is dit een leuk project voor in de gang of de kinderkamer?

Benodigdheden:

  • Papier
  • Kleefband
  • Hamer
  • Nagels
  • Dikke gekleurde draad

hartje van draad

Het papier is eigenlijk de leidraad voor ons kunstwerk. Je kan dus op voorhand allerlei vormen uitproberen, zoals hartjes, driehoeken, gezichtjes … Laat je fantasie maar de vrije loop. Daarna kan je deze mal op de muur kleven.

mal voor hart

Klop daarna de nagels in de muur aan de buitenkant van de vorm, op zo’n 3cm van elkaar. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer even diep zitten.

kunstwerk met nagels

Verwijder het papier. Neem het touw en bind het uiteinde vast aan een willekeurige nagel. Hierna kan je alle nagels met elkaar verbinden. Voor het mooiste effect zorg je er best voor dat het touw goed aangespannen is. Knip het overtollige touw af wanneer je klaar bent en maak het andere uiteinde ook vast aan een nagel.

decoratie met nagels en touw

Veel plezier met dit DIY project!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.