Marmer is weer helemaal hot!

Marmer is terug van weggeweest. Enkele jaren geleden had dit materiaal een eerder oubollige uitstraling, maar vandaag de dag wordt het gebruikt in de meest trendy meubelen en woonaccessoires. Ja, marmer is weer helemaal hot!

Overal

Je kan er niet naast kijken: marmer wordt overal gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld prachtige salontafels op de markt die een marmeren blad hebben. Ook snijplanken, onderleggers, hanglampen, vazen, … kregen een marmer-toets. Ben je echt een superfan van dit luxueuze materiaal? Dan mag het misschien wat meer zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een marmer bekleedde badkamer of keukeneiland. Prachtig, niet?

marmeren badkamer en keukenblad

Marmer-imitaties

Marmer is helaas niet goedkoop. Bovendien vraagt het heel wat onderhoud. Daarom proberen verschillende producenten de uitstraling van marmer op andere materialen te imiteren. Zo gebruikt Joli een speciaal Carrara-patroon op haar Elyps tafels. Het blad is echter gemaakt van Matilux (een zelf-ontwikkeld product). Op deze manier geniet men van de schoonheid van marmer zonder de nadelen.

joli elyps tafel met marmerlook

Niet enkel wit

Het zogenaamde Carrara marble blijft de meest populaire soort. Deze witte stenen met zachtgrijze tekeningen zijn echte blikvangers. Maar er zijn ook andere kleuren om uit te kiezen. Een leuk alternatief zijn de zwarte marmersoorten, die mooi contrasteren met witte muren en plafonds. Ze zorgen voor meer diepte en hebben een geraffineerde, bijna mysterieuze uitstraling. Voor wat meer kleur kan je marmer met een groene kleur selecteren. Deze soorten zijn perfect voor accessoires, zoals klokken en onderzetters.

wandklok van groen marmer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.