Onmisbare tips voor het kopen van een loungeset

Waar de tuin vroeger amper gebuikt werd, is hij tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de woning. We zijn er steeds vaker te vinden en stellen dus ook hogere eisen aan het comfort in de tuin. Een lekkere loungeset mag tegenwoordig dus niet meer ontbreken. Daarom geven we in dit artikel enkele tips voor de aanschaf van een loungeset.

Het materiaal van jouw loungeset

Loungesets zijn er in allerlei soorten en maten. Belangrijk om je dus goed te oriënteren voor je er één aanschaft.  Bedenk allereerst goed welk materiaal het best bij je wensen past. Het materiaal bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van de set. Hou je van rustiek en natuurlijk? Dan kun je het best kiezen voor een set van wicker of teakhout. Wicker is dan wel geen natuurlijk materiaal, maar oogt wel als een natuurproduct. Het is daarnaast een stuk onderhoudsvriendelijker en duurzamer dan echt riet. Teakhout is wel echt natuurlijk en daarnaast ook nog eens duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het hout beschikt over veel olie, dat als natuurlijke beschermlaag dient.

Gaat je voorkeur meer uit naar strak en modern? Dan kun je beter kiezen voor een set van staal of kunststof. Deze materialen zorgen voor een strakkere afwerking, die in de moderne, grafische tuin prima tot z’n recht komt. Ook deze materialen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam, waardoor je lang van de set kunt genieten.

Naast het materiaal van het onderstel, dien je ook te letten op het materiaal van de bekleding. Zeker in een land als België of Nederland is het handig als deze tegen een spatje kan. Met name Sunbrella is een geliefde stof voor buiten. Deze stof is waterafstotend; het water dat erop valt, kun je er zo vanaf vegen. Daarnaast zijn eventuele vlekken zeer eenvoudig te verwijderen. Zelfs rode wijn krijg je er moeiteloos uit.

Model en formaat

Bedenk ook altijd goed welk formaat je nodig hebt. De set moet groot genoeg zijn voor het aantal personen dat er minimaal gebruik van moet kunnen maken. Tegelijkertijd moet de set compact genoeg zijn voor het terras waar hij op komt te staan.

Je hebt de keuze uit vaste sets en modulaire sets. Vaste sets bestaan uit een vaste opstelling. Modulaire sets bestaan uit losse elementen die je onafhankelijk van elkaar een plek kunt geven. Ideaal voor op kleine terrassen, waar je efficiënt moet omgaan met de beschikbare ruimte.

Koop tevens een beschermhoes

Hoe onderhoudsvriendelijk sommige sets ook zijn, het is altijd verstandig om er een beschermhoes bij te kopen. Vooral de hoezen van Aerocover zijn populair. Deze hoezen beschikken over een speciaal membraan, dat water en vuil van buitenaf tegenhoudt, maar condens van binnenuit doorlaat. De hoezen ademen dus als het ware, waardoor je set er als nieuw blijft uitzien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.