5 redenen om pvc jaloezieën te kiezen

Enkele dagen geleden had ik het reeds over houten lamellen. Daarnaast zijn ook pvc jaloezieën het overwegen waard, want die bieden een heleboel interessante voordelen. Een overzichtje:

1. Vochtbestendig

Het grootste voordeel van pvc jaloezieën is dat ze bestand zijn tegen vocht. Hierdoor mag je ze gebruiken in vochtige ruimtes. Hout kan bijvoorbeeld krom trekken door het natte binnenklimaat, maar kunststof heeft daar geen last van. Je mag deze lamellen dus gerust gebruiken in een badkamer of bij een overdekt indoor zwembad.

2. Kleurvast

Jaloezieën hangen het grootste deel van de dag in direct zonlicht. Gelukkig is het pvc kleurvast, waardoor ze altijd hun kleur behouden. Andere materialen worden fletser door de uv-stralen. Na verloop van tijd worden ze echt een doorn in je oog. Met pvc lamellen heb je dat probleem niet. Handig, toch?

pvc jaloezieeen in badkamer

3. Grote keuze

Bij weinig zonwering is er zo’n grote keuze als bij pvc jaloezieën. Eerst en vooral kies je uit verschillende latdiktes, meestal tussen 25 en 65 cm. Daarnaast is er een verrassend groot kleurassortiment. Klassiekers als wit en zwart zijn altijd een goede keuze, maar je kan ook voor een opvallende tint gaan. Tegenwoordig zijn er ook pvc jaloezieën met een houtnerf verkrijgbaar. Die lijken op echt hout, maar bieden wel de voordelen van kunststof.

Heb je een dikte, kleur en afwerking gekozen? Dan moet je enkel nog beslissen of je voor lamellen met of zonder ladderband gaat. Die is handig om meer zonlicht tegen te houden in de gesloten toestand. De kleur van de ladderband wordt aangepast aan de kleur van de lamellen die je kiest.

kunststof pvc lamellen

4. Budgetvriendelijk

Wist je al dat pvc goedkoper is dan echt hout? Wie op zoek is naar goedkope jaloezieën maakt met pvc dus een uitstekende keuze. Bijkomend voordeel is dat het materiaal langer meegaat. Over de volledige levensduur van de lamellen is pvc dus de meest voordelige optie.

5. Licht in gewicht

Het lijkt misschien een triviaal voordeel, maar pvc is erg licht in gewicht. Dat maakt het handmatig bedienen van lamellen aan grote raampartijen veel eenvoudig. Natuurlijk kan je ook voor een elektrische bediening gaan om het jezelf nog makkelijker te maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.