5 vernieuwende gadgets voor ouderen
Previous
RANDOM
5 loodgieter tips om een verstopping te voorkomen
Next

Seventies interieur met een moderne toets

by kevin on juni 19, 2017
interieur

Er zijn tientallen woonstijlen om uit te kiezen. Modern en landelijk blijven in ons land de meest populaire keuzes. Maar ook de Scandinavische en industriële stijl zijn aan een opmars bezig. Buiten deze toppers zijn er nog een heleboel andere inrichtingen mogelijk – de meeste zijn relatief onbekend. En zoals het spreekwoord zegt: onbekend is onbemind.

Daarom laat ik je via dit artikel graag kennismaken met de seventies stijl. Toegegeven, dat klinkt oubollig. Maar niets is minder waar. Door het 70’s interieur een moderne toets te geven, ontstaat er een bijzonder smaakvolle inrichting met een charmevolle sfeer. Het beste voorbeeld hiervan is het Henrietta Hotel in Londen. Laat je inspireren door onderstaande fotocollectie.

Het seventies interieur van dit hotel wordt getypeerd door grote kleurvariaties. Er zijn zowel lichte als donkere tinten. In elke kamer worden meerdere kleuren (rood, blauw, wit, zwart, bruin…) doorheen elkaar gebruikt. Overdreven opvallende kleuren, zoals fluo oranje, zijn er niet.

Verder zien we veel afgeronde vormen. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de tafellampen in de kamers. Die hebben geen rechte hoeken, maar een bolvormige kap. Hetzelfde geldt voor de stoffen stoeltjes.

Nog iets dat opvalt in dit seventies interieur is het gebruik van messing. Dit metaal komt op verschillende plaatsen terug: in de verlichtingsarmaturen, in bijzettafeltjes, in spiegels… Interieurontwerpers gebruiken messing graag om een luxueuze toets aan de inrichting te geven.

Ook erg luxueus is het witte marmer. Men heeft marmer gebruikt in de badkamer en de nachtkastjes. Ook sommige vloeren, zoals in de laatste foto, werden met marmer bekleed.

Wat vind jij van dit seventies interieur?

Geslaagd of niet? Zou je overwegen om jouw woning een seventies inrichting te geven? Deel jouw mening en post hieronder een reactie.

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »